X

Vatican: Zeci de mii de ministranţi aşteaptă să se întâlnească marți cu Papa Francisc

Zeci de mii de tineri care slujesc la altar – ministranţi – veniţi din întreaga lume, inclusiv din România, aşteaptă pe străzile din vecinătatea Vaticanului, în pofida unei căldurii înăbuşitoare, să se întâlnească marţi după-amiază cu Papa Francisc în piaţa Sf.Petru, relatează EFE, potrivit agerpres.

Aproximativ 60.000 de ministranţi din 19 ţări aşteaptă să-l întâlnească pe papă la ora locală 18.00 (16.00 GMT), întâlnirea cu înaltul pontiful reprezentând momentul cel mai important al celui de-al 12-lea pelerinaj internaţional al ministranţilor, cu desfăşurare în perioada 30 iulie – 3 august, organizat de asociaţia internaţională Coetus Internationalis Ministrantium.

Citește și : Iranul nu îl consideră pe Tump un partener de încredere în negocieri (Abdolreza Rahmani Fazli)

Cu vârste cuprinse între 13 şi 23 de ani, participanţii la pelerinajul internaţional cu tema “Căutaţi pacea şi urmăriţi-o!” se vor întâlni cu Sfântul Părinte în cadrul audienţei de marţi după-amiază. Pelerinii cei mai numeroşi, circa 50 de mii, provin din Germania şi sunt însoţiţi de preşedintele Comisiei pentru tineret din cadrul episcopatului german, episcopul Stefan Oster.

Ceilalţi vin şi din ţări ca Austria, Belgia, Croaţia, Slovacia, SUA, Franţa, Marea Britanie, Ungaria, Luxemburg, Portugalia, Cehia, România, Rusia, Serbia, Elveţia şi Ucraina, printre altele.

Venirea lor în masă a copleşit mijloacele de transport în comun şi străzile din apropierea Vaticanului unde tinerii îşi petrec timpul plimbându-se, cântând sau mâncând şi încercând totodată să se protejeze de canicula care a urcat mercurul termometrelor la 35 de grade.

Sunt multe iniţiativele programate pentru acest pelerinaj internaţional, care se va încheia la 3 august.

Citește și : Trump afirmă că eventualele „contacte” cu Rusia în campania electorală nu constituie infracţiune din punct de vedere juridic

Împreună cu episcopii care-i însoţesc, tinerii care slujesc la altare participă la celebrări euharistice, la momente de rugăciune comunitară şi vizitează lăcaşuri cu semnificaţie istorică şi religioasă, fiind alese peste 300 de locuri din Roma unde tinerii participă la momente de comuniune, de rugăciune şi de împărtăşire a credinţei.

Momentul culminant al evenimentului rămâne însă întâlnirea din Piaţa Sfântul Petru cu papa Francisc, într-o zi ce coincide cu comemorarea liturgică a sfântului Ignaţiu de Loyola, fondatorul Societăţii lui Iisus, ordin din care face parte şi papa Francisc.

Tags: ministranţiPapa FranciscRomaniaSf.Petruvatican
Categorii: Diaspora