X

Vaticanul anunţă ultimele date despre starea de sănătate a Papei

Papa Francisc are “o stare generală bună” după intervenţia chirurgicală la care a fost supus miercuri din cauza unei hernii abdominale provocată de o operaţie din 2021, este alert şi respiră neasistat, a anunţat joi biroul de presă al Vaticanului, citat de agenţiile ANSA şi Reuters, potrivit agerpres.

“Colectivul medical care urmăreşte evoluţia postoperatorie a pontifului ne informează că papa Francisc a petrecut o noapte liniştită, reuşind să se odihnească mult timp. El are o stare generală bună, este alert şi respiră spontan. Examinările de control de rutină sunt bune. Toată ziua va respecta odihna postoperatorie necesară”, a declarat directorul biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni.

Citeşte şi: Cel mai mare ‘bancher subteran’ al traficanților de droguri din Europa a fost arestat în Grecia – Black News

“Papa este informat cu privire la mesajele de apropiere şi afecţiune sosite în ultimele ore şi îşi exprimă recunoştinţa, cerând, în acelaşi timp, rugăciuni continue pentru el”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun.

Papa Francisc a suferit miercuri o intervenţie chirurgicală la spitalul Gemelli din Roma care “a durat trei ore şi s-a desfăşurat fără complicaţii”, a indicat Vaticanul într-un comunicat emis miercuri seară.

Citeşte şi: Procesul de aderare a Turciei la UE este în moarte clinică – Black News

Intervenţia chirurgicală a constat într-o laparotomie (incizie în abdomen) şi plasarea unei proteze, din cauza unei hernii abdominale. 

Tags: laparotomieMatteo BruniPapa Franciscromaspitalvatican
Categorii: DiasporaSănătate