X

Vaticanul anunţă vizita Papei Francisc în Maroc

Papa Francisc va efectua o vizită în Maroc, la Rabat şi Casablanca, în perioada 30-31 martie 2019, la aproape 34 de ani de la vizita papei Ioan Paul al II-lea în acest regat, a anunţat marţi Vaticanul, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

“La invitaţia majestăţii sale regele Mohammed al VI-lea şi a episcopilor, Sanctitatea Sa Papa Francisc se va afla în Maroc, pentru o vizită apostolică, în perioada 30-31 martie 2019. Va vizita oraşele Rabat şi Casablanca”, a anunţat Sfântul Scaun într-un comunicat.

Citeşte şi: Un tânăr român a ridicat în picioare Parlamentul britanic – VIDEO

În vârstă de 81 de ani, papa are deja planificată o vizită în Panama în luna ianuarie, cu ocazia Zilelor mondiale ale tinereţii, iar în septembrie, şi-a anunţat intenţia de a merge în Japonia, pe parcursul anului viitor.

Exprimându-şi preferinţa pentru vizitele la “periferie” şi fiind un mare partizan al dialogului cu alte confesiuni creştine şi alte religii, papa Francisc a vizitat de mai multe ori ţări musulmane: în Orientul Apropiat şi în Turcia, în 2014, Azerbaidjan în 2016, în Egipt în 2017.

Va fi cel de-al doilea suveran pontif care vizitează Marocul după Ioan Paul al II-lea, în august 1985.

Citeşte şi: RĂZBOI în Fâşia Gaza! Sute de rachete trase spre Israel, care dă o replică nimicitoare – VIDEO

Tags: CasablancaMarocMohammed al VI-leaPapa Franciscrabatvatican
Categorii: Știrile zilei