Vedete de la Hollywood vor pleda ca industria divertismentului să ia în serios lupta împotriva schimbărilor climatice

Publicat:

Vedete de la Hollywood, între care Jane Fonda şi regizorii filmului “Everything Everywhere All At Once”, premiat cu Oscar, vor pleda ca industria divertismentului să ia în serios lupta împotriva schimbărilor climatice, în cadrul celui de-al patrulea summit pentru climat de la Hollywood, organizat în această săptămână la Los Angeles, relatează AFP, potrivit agerpres

Acest summit, care se va desfăşura de miercuri seara până sâmbătă, va reuni cineaşti, oameni de ştiinţă şi activişti de mediu în încercarea de a schimba modul de percepţie în industria divertismentului şi pentru a încuraja cinematografia şi televiziunea să-şi folosească influenţa enormă asupra publicului din întreaga lume în ceea ce priveşte schimbările climatice.


Citește și : Aproape 1,5 miliarde de dolari promişi Sudanului la conferinţa donatorilor de la Geneva – VIDEO

“Hollywood-ul este o industrie extrem de puternică”, a declarat Ali Weinstein, cofondatoare a summit-ului şi scenaristă de televiziune. “Suntem în pragul unei schimbări culturale în multe privinţe”, a mai spus ea.

Potrivit unui studiu recent realizat de centrul de cercetare Norman Lear Center şi de firma de consultanţă Good Energy, criza climatică este “practic inexistentă” în industria divertismentului.

Mai puţin de trei procente din cele aproape 37.000 de scenarii de filme pentru marele ecran şi televiziune realizate începând cu 2016 au menţionat “orice cuvânt cheie legat de climă” şi doar 0,6% au folosit cuvintele “schimbări climatice”.

“Pentru noi este o mare problemă, deoarece majoritatea oamenilor petrec în medie mai mult timp cu personaje de film decât cu propria lor familie”, a spus Heather Fipps, cofondatoare a summit-ului.

“Este foarte important pentru noi să ne impregnăm cuvintele cu realitatea”, a spus Ali Weinstein. “Toată lumea de pe Terra este afectată de criza climatică într-un fel sau altul. Dacă nu arătam asta în conţinutul nostru de zi cu zi, acel conţinut este science fiction”, a mai spus ea.

În cadrul summitului, Quinta Brunson – vedeta serialului de comedie “Abbott Elementary” – va participa la o dezbatere cu Daniel Kwan şi Daniel Scheinert, regizorii filmului “Everything Everywhere”, câştigător a şapte premii Oscar în 2023, inclusiv pentru cel mai bun film.

Jane Fonda va face apel la industria divertismentului să lupte împotriva noilor proiecte de combustibili fosili din California.

Actriţa americană de origine taiwaneză, Stephanie Hsu, nominalizată la Oscar pentru cea mai buna actriţă în rol secundar pentru “Everything Everywhere All At Once”, va participa la o discuţie despre necesitatea de a vorbi deschis despre schimbările climatice între generaţii.

În cadrul unei mese rotunde se va dezbate rolul emisiunilor improvizate, inclusiv a celor de reality-show, în reprezentarea schimbărilor climatice.

Hollywood-ul şi vedetele sale care călătoresc cu avioane private sunt acuzate frecvent de ipocrizie în privinţa schimbărilor climatice, însă cofondatoarele summit-ului spun că scopul lor este de a schimba abordarea generală, nu de a incrimina indivizi.

Citește și : Procurorul general al SUA face o vizită rară la Curtea Penală Internaţională

“Acest eveniment este menit să fie unul de conştientizare pentru a schimba cultura Hollywood-ului – nu pentru ca toţi cei de la Hollywood să pretindă că sunt experţi în climă”, au spuse ele.

“Suntem militanţi activi în industria divertismentului. Industria divertismentului este ipocrită. Ea nu a făcut suficient”, au insistat ele.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Continuă „nebunia”: PSG s-a răzgândit pentru a treia oară în privința înlocuitorului lui Kylian Mbappe

Continuă „nebunia”: PSG s-a răzgândit pentru a treia oară în privința înlocuitorului lui Kylian Mbappe PSG l-a pierdut pe Kylian Mbappe (25 de ani), căruia...

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C Meteorologii anunță pentru ziua de duminică, 30 iunie, cer predominant însorit...

Evenimentele Zilei de 30 iunie în Istorie

Evenimentele Zilei de 30 iunie în Istorie 30 iunie este a 181-a zi a calendarului gregorian și a 182-a zi în anii bisecți. Pe...

Horoscop 30 iunie 2024 

Horoscop 30 iunie 2024  Astrologii vă recomandă să acţionaţi cu mult tact şi înţelegere astăzi, mai ales în discuţiile cu persoana iubită, potrivit stiripesurse. Horoscop...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.