X

Vehicul suspect în apropierea Capitoliului. Anchetă pentru o ameninţare cu bombă

Poliţia americană a intervenit joi în zona unui autovehicul în privinţa căruia existau suspiciuni că ar conţine explozibili în apropierea Capitoliului, sediul Congresului SUA de la Washington, relatează AFP, potrivit agerpres

“Este vorba despre o anchetă pentru o ameninţare cu bombă”, a precizat poliţia Capitoliului în cursul dimineţii, menţionând că investighează asupra unui “vehicul suspect în apropiere de biblioteca Congresului”.

Citește și : Victoria talibanilor în Afganistan ‘dă aripi’ jihadismului mondial

Congresul nu se reuneşte în această săptămână de vacanţă parlamentară, dar angajaţi şi asistenţi frecventează clădirea Capitoliului.

Poliţia “trimite negociatori pentru a dialoga cu un bărbat cu un camion care a făcut această ameninţare”, a relatat CNN citând o sursă din poliţie.

Forţele de ordine nu confirmă pentru moment această ultimă informaţie. Ele fac apel la evitarea zonei din jurul bibliotecii Congresului, care se află în faţa Congresului, de cealaltă parte a unei străzi.

Citește și : Atac cu GRENADĂ la o procesiune şiită din Pakistan (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi!

Incinta Capitoliului se află sub înaltă securitate după atacul de pe 6 ianuarie comis de susţinătorii lui Donald Trump.

Pe 2 aprilie, un poliţist a fost ucis şi un altul rănit după ce un tânăr a lovit cu maşina un baraj care proteja intrarea, după care a fost împuşcat mortal.

Tags: CapitoliucongresDonald TrumpexplozibiliSUA
Categorii: Știrile zilei