Venezuela a dejucat un atentat cu drone împotriva președintelui Maduro

Publicat:

Preşedintele Parlamentului venezuelean Jorge Rodriguez a anunţat marţi că guvernul său a dejucat un atac planificat cu drone asupra preşedintelui Nicholas Maduro, informează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Potrivit lui Rodriguez, patru drone au fost desfăşurate la 22 iunie împotriva lui Maduro în timpul unei ceremonii de inaugurare a unui monument de comemorare a bicentenarului bătăliei de la Carabobo.


Citește și: Joe Biden îi critică dur pe republicanii americani: ‘Este un atac împotriva democraţiei’

“Patru drone au fost dezactivate de serviciile noastre de informaţii şi în scurt timp vom şti de unde au fost cumpărate, cine le-a cerut şi care era planul de asasinare a preşedintelui şi demnitarilor la inaugurarea monumentului în Carabobo”, a declarat Rodriguez într-o conferinţă de presă.

Maduro se află în conflict de mai mulţi ani cu preşedintele interimar autodeclarat Juan Guaido şi a vorbit în repetate rânduri despre presupuse planuri de atac sau răsturnare a guvernului său, de cele mai multe ori fără a prezenta o dovadă concretă.

Citește și: Veneția INTERZICE navigarea marilor vase de croazieră

Preşedintele a scăpat de o încercare reală de atac asupra vieţii sale în 2018, când drone transportând explozivi au apărut în faţa sa în timp ce el vorbea la o ceremonie a Gărzii Naţionale la Caracas. El a scăpat nevătămat, dar şapte soldaţi ai Gărzii Naţionale au fost răniţi.

Maduro, care a câştigat un al doilea mandat în alegerile din 2018 criticate ca nedemocratice, şi-a menţinut puterea cu ajutorul puternicei armate a Venezuelei.

El prezidează o ţară aflată în criză economică, fapt ce a determinat aproximativ 5 milioane de venezueleni să fugă peste hotare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.