Venezuela: Arestarea unor militari insurgenţi, care lansaseră un apel la nerecunoaşterea preşedintelui Maduro (armata)

Publicat:

Militarii care au lansat un apel luni, în apropiere de Caracas, la dezavuarea preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro au fost arestaţi de autorităţi, a anunţat armata într-un comunicat, citat de AFP, potrivit agerpres.

Operaţiunea a permis “recuperarea armelor furate şi în acest moment indivizii respectivi furnizează date serviciilor de informaţii şi justiţiei militare”, potrivit comunicatului care îl citează pe ministrul apărării, generalul Vladimir Padrino.


Citește și : Ancheta din cazul asasinării primarului din Gdansk scoate la iveală detalii halucinante: Șeful companiei de securitate a fost arestat

Militarii arestaţi “vor suporta toate rigorile legii”, a adăugat el.

Potrivit armatei, la ora locală 02:50 (06:50 GMT), un “grup redus de atacatori” din Garda Naţională Bolivariană (GNB), al căror număr nu a fost precizat, a sustras un “lot de arme de război” de la un post militar din Petare (est) şi au sechestrat patru soldaţi.

Grupul s-a îndreptat apoi spre o cazarmă din Cotiza, la nord de Caracas, unde au înregistrat un clip video pe care l-au făcut să circule pe reţelele de socializare. În această înregistrare, ei au indicat că nu îl recunosc drept preşedinte al Venezuelei pe Nicolas Maduro şi invită populaţia să-i susţină.

“Suntem soldaţi profesionişti din Garda Naţională care se opun acestui regim pe care îl dezavuăm complet, avem nevoie de sprijinul vostru, ieşiţi în stradă!”, declară un bărbat care se identifică drept sergent în Garda Naţională, în acest videoclip înregistrat în cazarmă şi care arată un mic de grup militari înarmaţi.

Conform armatei, militarii rebeli s-au confruntat cu o “rezistenţă puternică din partea ofiţerilor şi militarilor” prezenţi în cazarma din Cotiza.

Poliţia şi armata, desfăşurate în jurul cazărmii, au lansat cel puţin două bombe cu gaze lacrimogene împotriva locuitorilor din împrejurimi care alergaseră să-i susţină pe insurgenţi.

După arestarea lor, aceştia au fost transportaţi la Fuerte Tiuna, principalul complex militar al ţării, potrivit presei locale.

Citește și : UE impune sancțiuni șefului GRU și a altor trei subalterni de-ai săi

“Ei au fost neutralizaţi, s-au predat şi au fost arestaţi într-un timp record, în prezent sunt pe cale de a da informaţii. Ceea ce ei au spus în primul rând este că li s-au oferit vile, castele şi că au fost lăsaţi singuri, că au fost înşelaţi. Vom învinge!”, a comunicat prin Twitter Diosdado Cabello, preşedintele puternicei Adunări Constituante, compusă din susţinători ai puterii.

Opozantul Juan Guaido, preşedintele Parlamentului, unica instituţie aflată în mâinile opoziţiei, a apreciat că “ceea ce se petrece la unitatea Gărzii Naţionale din Cotiza indică sentimentul care prevalează interiorul” armatei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Boeing a ajuns la un acord cu justiţia americană în dosarul prăbuşirii avionului 737 Max

Boeing a ajuns la un acord cu justiţia americană în dosarul prăbuşirii avionului 737 Max Boeing a ajuns la un acord cu Departamentul american al...

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina

Viceprim-ministrul Popșoi condamnă ororile rușilor în Ucraina Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe,  Mihai Popșoi, a condamnat cu fermitate atacul rusesc asupra orașelor ucrainene. Citește și: Precizăm că,...

Percheziții la Drochia. Polițiștii au căutat țigări, dar au găsit și arme

Percheziții la Drochia. Polițiștii au căutat țigări, dar au găsit și arme Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile a cinci persoane și câteva...

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.