Venezuela: Noi condamnări la închisoare pentru implicarea unor militari în traficul de droguri

Publicat:

Un ofiţer şi un subofiţer al armatei venezuelene au fost condamnaţi la închisoare pentru trafic de droguri, în timp ce alţi patru militari au fost inculpaţi din acelaşi motiv, o nouă ilustrare a conexiunilor între militari şi traficanţii de droguri, relatează AFP, conform agerpres.

Sergentul în aviaţie Angel Martinez, de 28 de ani, a primit 19 ani şi opt luni de închisoare după ce şi-a recunoscut responsabilitatea pentru transportul a 313 kilograme de cocaină în statul Barinas (vest), potrivit unui comunicat de vineri al Ministerului Justiţiei.


Citește și : Franţa şi Rusia vor livra în premieră împreună ajutor umanitar în enclava siriană Ghouta de Est

În acelaşi caz, locotenentul forţelor aeriene Lisbeth Vivas, o femeie de 28 de ani, a fost condamnată la cinci ani de închisoare.

Angel Martinez a fost arestat în martie 2017 împreună cu sergentul Albert Vera după descoperirea de către militari a unei încărcături de droguri pe care o ascundeau într-o camionetă.

Lisbeth Vivas asigura legătura între ei şi furnizorul de droguri, José Guerrero, de 36 de ani, arestat şi el. Sergentul Vera şi José Guerrero aşteaptă să fie judecaţi.

Potrivit aceleiaşi surse, alţi patru sergenţi ai Gărzii naţionale şi alţi trei indivizi neidentificaţi sunt acuzaţi de trafic cu 111 kg de cocaină, cantitate descoperită pe 28 mai în portul La Guaira, la nord de Caracas, şi care ar fi trebuit să ajungă în Jamaica.

Procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a anunţat că din luna august a anului 2017 au fost confiscate 29,5 tone de droguri şi mai mulţi militari arestaţi.

În octombrie, în Republica Dominicană, patru valize cu cocaină provenind din Venezuela au fost confiscate şi 13 persoane arestate, printre care cinci militari venezueleni din serviciile antidrog.

Citește și : Rusia propune SUA să coopereze pentru revenirea refugiaţilor în Siria

În august 2016, trei militari venezueleni şi şapte civili au fost condamnaţi la 22 de ani de închisoare pentru expedierea a 1,3 tone de cocaină la Paris.

În iunie acelaşi an, doi alţi militari şi un director de aeroport au fost arestaţi după confiscarea în Mexic a 600 de kilograme de cocaină care provenea din Venezuela.

Procurorul federal din districtul estic al New Yorkului l-a acuzat în august 2016 pe generalul Nestor Reverol, ministru venezuelean de interne şi fost director al Organizaţiei naţionale antidrog (ONA), precum şi pe generalul Edylberto Molina, fost director adjunct al ONA, că sunt plătiţi de traficanţii de droguri şi că îi ajută pe aceştia să aducă cocaină pe teritoriul SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume

Mark Zuckerberg a devenit a doua cea mai bogată persoană din lume Mark Zuckerberg, directorul general al Meta Platforms, l-a depăsit pe Jeff Bezos, devenind...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.