X

Venezuela l-a declarat pe ambasadorul Spaniei “persona non grata” ca răspuns la sancțiunile impuse de UE

Venezuela a anunţat joi că îl declară pe ambasadorul Spaniei “persona non grata”, la câteva zile după ce Uniunea Europeană a impus sancţiuni asupra unor înalţi oficiali ai guvernului socialist de la Caracas, informează Reuters.

Măsura de expulzare a ambasadorului Isus Silva Fernandez vine ca răspuns la “agresiunile continue şi amestecul repetat (al Spaniei) în afacerile interne ale ţării noastre”, a declarat guvernul venezuelean într-un comunicat, conform agerpres.

UE a anunţat luni sancţiuni împotriva a şapte membri ai guvernului socialist al preşedintelui Nicolas Maduro pentru presupuse abuzuri împotriva drepturilor şi democraţiei.

Citește și : Germania cere NATO să discute în cadrul Alianţei situația din Siria

Adversarii săi îl acuză pe Maduro de transformarea naţiunii OPEC într-o dictatură, în timp ce el afirmă că este victima unei conspiraţii de dreapta conduse de SUA pentru a elimina socialismul.

La un miting al susţinătorilor săi în această săptămână la Caracas, Maduro l-a criticat pe prim-ministrul conservator spaniol Mariano Rajoy, declarând că el conduce “cel mai corupt guvern din istorie”. La rândul său, Rajoy a răspuns spunând că sancţiunile UE sunt pe deplin meritate şi de fapt prea “uşoare” ţinând cont de atitudinea lui Maduro faţă de democraţie.

Agenţia EFE a transmis că MAE de la Madrid a anunţat că va răspunde expulzării ambasadorului spaniol cu o măsură similară.

Tags: caracasdictaturaOPECpersona non grataUEuniunea europeanaVenezuela
Categorii: Știrile zilei