Venezuela denunță o campanie hollywoodiană

Publicat:

Preşedintele foarte puternicei Adunări Constituante venezuelene, Diosdado Cabello, a afirmat miercuri că imaginile cu venezueleni care traversează frontierele pentru a se refugia în ţările vecine ţin de o campanie ”gen Hollywood” împotriva Venezuelei, relatează AFP, potrivit agerpres.

În cadrul emisiunii sale săptămânale televizate, Cabello, ”numărul doi” în ierarhia puterii chaviste, a comentat criza regională legată de numeroşi venezueleni care au părăsit ţara şi pe care Caracasul îi cheamă să se întoarcă.


Citește și: Atac xenofob împotriva unui migrant din Germania

Cabello a apreciat că imaginile cu această criză, difuzate de media internaţionale, fac parte dintr-o acţiune de propagandă ostilă, dar fără să-i numească pe instigatorii ei.

”Ele îi fac să coboare din autocare în Columbia, în Peru, îi fotografiază, şi fac o superproducţie gen Hollywood”, a declarat Cabello, adăugând: ”Aceasta este o campanie împotriva noastră”.

Aşa cum a procedat şi preşedintele Nicolas Maduro în ajun, Cabello a făcut apel la venezuelenii care s-au exilat să se întoarcă în ţara lor. El i-a cerut de asemenea Organizaţiei Statelor Americane (OSA) să ancheteze ”relele tratamente” la care au fost supuşi venezuelenii care s-au exilat în ţări din regiune.

Sute de mii de venezueleni au emigrat, din cauza sărăciei, a hiperinflaţiei, a falimentului serviciilor publice şi a lipsurilor, în ţări precum Brazilia, Columbia, Ecuador, Peru şi Chile, punând regiunea sub presiune.

Citește și: Trump se ia ‘la trântă’ cu coloșii din lumea internetului: ‘Este o problemă foarte gravă’

Potrivit ONU, din cei 2,3 milioane de venezueleni care trăiesc în străinătate (dintr-o populaţie totală de 30,6 milioane de persoane), peste 1,6 milioane sunt plecaţi din ţara lor încă din 2015. Circa 90 % dintre ei s-au refugiat în ţările din regiune.

Guvernul socialist afirmă că acest exod masiv are loc din cauza unei ”campanii a dreptei” şi că migranţii se vor întoarce, deoarece planul de măsuri economice, intrat în vigoare săptămâna trecută, va scoate ţara din criză. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BIOGRAFIE – Hassan Nasrallah, o viaţă în clandestinitate

BIOGRAFIE - Hassan Nasrallah, o viaţă în clandestinitate Puternicul lider al Hezbollahului libanez Hassan Nasrallah - a cărui moarte a fost confirmată sâmbătă de către...

Hezbollahul anunţă moartea liderului său Hassan Nasrallah

Hezbollahul anunţă moartea liderului său Hassan Nasrallah Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah anunţă sâmbătă moartea liderului său Hassan Nasrallah, pe care Israelul a anunţat că l-a...

Amenințare în Marea Neagră: Rusia trimite nave de război cu rachete Kalibr

Amenințare în Marea Neagră: Rusia trimite nave de război cu rachete Kalibr Marina rusă a desfășurat trei nave de război în Marea Neagră, dintre care...

Rabia este o boală incurabilă. Recomandările specialiștilor

Rabia este o boală incurabilă. Recomandările specialiștilor Rabia, numită în popor turbarea, este o boală infecțioasă virală incurabilă. Virusul rabic afectează sistemul nervos central, creierul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.