X

Venezuela : Guvernul va deschide o anchetă privind incendiul din închisoarea în care au murit 68 de oameni

Guvernul venezuelean a transmis condoleanţe familiilor celor 68 de morţi în incendiul de miercuri dintr-o închisoare din statul Carabobo şi a promis că va face o anchetă, potrivit news.ro .

În comunicat se arată: „Guvernul bolivarian al republicii Venezuela transmite profunde condoleanţe rudelor şi apropiaţilor celor care au murit în acest nefericit incident”.

Citește și : ONU adaugă pe lista neagră firme și nave care au încălcat embargoul impus Coreei de Nord

În documentul transmis, scrie Reuters, nu au fost date detalii privind cauza incendiului, care, potrivit rudelor şi prizonierilor supravieţuitori a pornit de la o confruntare cu poliţia în închisoarea supraaglomerată.

Opoziţia din Venezuela a spus că reacţia preşedintelui Nicolas Maduro la moartea celor 68 de oameni din oraşul Valencia a fost insuficientă. Maduro nu a vorbit personal despre acest incident, însă a publicat mesaje pe Twitter despre sărbătorile pascale, o vizită a actorului american Danny Glover şi viitoarele alegeri prezidenţiale.

În comunicatul transmis, autorităţile venezuelene critică biroul ONU pentru comentariile „precipitate şi disproporţionate” făcute în legătură cu incendiul de miercuri.

De la Geneva, ONU a făcut apel la autorităţile din Venezuela să grăbească anchetă şi să ofere despăgubiri familiilor victimelor.

Violenţa în închisori este o problemă cu care Venezuela se confruntă cu mult înainte ca predecesorul lui Maduro, Hugo Chavez, să preia preşedinţia în 1999. Chavez a descris problema ca cea mai „sălbatică” din lume şi a promis că o va rezolva.

Citește și : Moscova denunță percheziţia unui avion Aeroflot la Londra drept ”ultima provocare” (Maria Zaharova)

Tags: anchetacondoleanţeHugo ChavezincendiuinchisoareNicolas MaduroVenezuela
Categorii: Știrile zilei