X

Venezuela: Juan Guaido denunţă intimidări din partea forţelor speciale la adresa familiei sale

Juan Guaido, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei şi contestă legitimitatea şefului statului Nicolas Maduro, a denunţat joi intimidări din partea forţelor speciale care se aflau la domiciliul său şi cereau să o vadă pe soţia sa şi a declarat că-l consideră vinovat pe Nicolas Maduro dacă i s-ar întmpla ceva, relatează AFP şi Reuters, scrie news.ro .

Membri ai forţele speciale ”FAES sunt acasă la mine. Ei întreabă unde este Fabiana (soţia sa). În acest moment, dictatura crede că va reuşi să ne intimideze”, a declarat liderul opoziţiei în timpul unui discurs, la Caracas.

Citește și : Italia şi Grecia nu îl recunosc pe Juan Guaido ca preşedinte al Venezuelei

Juan Guaido a spus că fiica sa, în vârstă de 20 de luni, se afla la domiciliu şi că va considera forţele de ordine responsabile ”dacă i se întâmplă ceva bebeluşului” său.

”Vă voi considera responsabil de orice intimidare împotriva bebluşului meu, care tocmai a împlinit douăzeci de luni”, a declarat Guaido la reuniune, citat de Reuters, după care s-a dus acasă şi a cerut unor diplomaţi să-l însoţească..

”De aici mă duc acasă”, a spus liderul opoziţiei, în vârstă de 35 de ani, îndemnând diplomaţi, deputaţi şi alţi susţinători care asistau la discurs să-l însoţească ”pentru a vedea ce vrea FAES”.

”Cei care încearcă să saboteze democraţia şi să se ia de Guaido vor suporta consecinţe”, a avertizat miercuri John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţonală al lui Donald Trump. Washingtonul l-a recunoscut pe liderul opoziţiei preşedinte interimar.

Citește și : Siria, condamnată la plata a 300 de milioane de dolari pentru moartea unei jurnaliste americane în 2012

Juan Guaido, care s-a proclamat la 23 ianuarie şef interimar al statului şi prezidează Adunarea Naţională venezueleană, şi-a expus joi planul în vederea scoaterii ţării din criza care a determinat milioane de venezueleni să emigreze.

Tags: dictaturaDonald TrumpFAESintimidăriJuan GuaidoNicolas Maduro
Categorii: Știrile zilei