Venezuela: Pence îl asigură pe Guaido că poate conta pe sprijinul total al lui Trump

Publicat:

Vicepreşedintele SUA Mike Pence l-a asigurat luni pe opozantul Juan Guaido, recunoscut de aproximativ 50 de ţări ca preşedintele interimar al Venezuelei, că poate conta pe sprijinul total al preşedintelui Donald Trump, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Pentru dumneavoastră preşedinte Guaido, un mesaj foarte simplu din partea preşedintelui Trump: vă susţinem 100%”, a declarat Mike Pence în cursul unei întrevederi cu Guaido la Bogota, unde are loc reuniunea Grupului de la Lima privind viitoarele măsuri împotriva guvernului lui Nicolas Maduro.


Citește și : Prima întâlnire Bashar al-Assad- Ali Khamenei de la începutul războiului din Siria

Opozantul venezuelean a cerut participanţilor la reuniune să manifeste fermitate faţă de liderul chavist a cărui realegere este considerată frauduloasă de către adversarii săi.

“Este esenţial să se recupereze democraţia în Venezuela, întrucât cei care astăzi uzurpă puterea ameninţă stabilitatea continentului (…) A fi permisivi cu uzurparea puterii ar fi o ameninţare pentru întreaga Americă”, a subliniat el.

Preşedintele columbian Ivan Duque, gazda reuniunii şi care a denunţat în mai multe rânduri ”dictatura” în Venezuela, a cerut o ”îngrădire mai puternică şi eficace” a guvernului lui Nicolas Maduro.

În ajun, la Washington, secretarul de stat american Mike Pompeo nu a exclus utilizarea forţei, calificându-l pe liderul chavist ”cel mai rău dintre tirani”.

Citește și : Miniştrii britanici vor cere amânarea Brexitului dacă acordul nu e votat până la 13 martie

Grupul de la Lima, format din 13 ţări latino-americane şi Canada, a fost creat în 2017 pentru a promova o soluţie la criza din Venezuela şi nu a recunoscut al doilea mandat al preşedintelui Maduro care a început la 10 ianuarie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii

Melania Trump apără dreptul la avort în cartea sa de memorii Melania Trump apără cu fervoare dreptul la avort în viitoarea carte de memorii: „Am...

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat

Unul dintre cei doi medici acuzaţi de moartea lui Matthew Perry a pledat vinovat Unul dintre cei doi medici acuzaţi în ancheta privind moartea lui...

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.