Venezuela : Protestele din ultima săptămână s-au soldat cu 35 de morţi şi 850 de arestări (ONG)

Publicat:

Manifestaţiile din Venezuela împotriva preşedintelui Nicolas Maduro s-au soldat cu 35 de morţi şi 850 de persoane au fost arestate într-o săptămână, potrivit unui nou bilanţ furnizat luni de mai multe ONG-uri, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Avem numărul verificat, cu nume, prenume, loc şi responsabilii prezumtivi, pentru cele 35 de persoane asasinate în cadrul manifestaţiilor” care au loc de o săptămână, a declarat Rafael Uzcategui, directorul ONG-ului Provea, în cadrul unei conferinţe de presă la Caracas.


Citește și :  Trump a evocat posibilitatea lansării unei invazii militare în Venezuela, afirmă un senator american

El a denunţat şi opt “execuţii ilegale” după aceste manifestaţii, în timpul unor operaţiuni poliţieneşti în cartiere populare. El i-a acuzat pe agenţii FAES (Forţele poliţiei pentru acţiuni speciale) de aceste acte criminale.

La rândul său, directorul ONG-ului Foro Penal, Alfredo Romero, a vorbit în faţa jurnaliştilor despre 850 de arestări, dintre care 77 au vizat minori.

Potrivit acestuia, autorităţile au efectuat percheziţii în “case ale unor familii sărace, fără niciun mandat judecătoresc” şi au efectuat arestări.

Cu aceste noi arestări, Foro Penal estimează la 976 numărul deţinuţilor politici din Venezuela.

Criza politică din această ţară petrolieră, ruinată deşi a fost cea mai bogată din America Latină, s-a intensificat în ultima săptămână, opoziţia intensificându-şi presiunile în favoarea organizării de alegeri libere.

Şeful parlamentului controlat de opoziţie, Juan Guaido, a invocat un vid de putere – întrucât nu recunoaşte al doilea mandat al lui Nicolas Maduro, început pe 10 ianuarie – pentru a se proclama preşedinte interimar.

Citește și : Rafturile magazinelor alimentare britanice ar fi afectate de un Brexit fără acord

Beneficiar al unui susţineri internaţionale în creştere, a SUA, a unei mari părţi din Europa şi America Latină, Juan Guaido a lansat un apel la două noi manifestaţii de amploare în această săptămână, miercuri şi sâmbătă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jurnaliştii germani sunt nemulţumiţi de restricţiile privind fotografierea la concertele susţinute de Adele

Jurnaliştii germani sunt nemulţumiţi de restricţiile privind fotografierea la concertele susţinute de Adele O asociaţie a jurnaliştilor germani şi-a exprimat vineri nemulţumirea cu privire la...

Programul UNTOLD pe zile. Lenny Kravitz şi Swedish House Mafia, pe scena principală

Programul UNTOLD pe zile. Lenny Kravitz şi Swedish House Mafia, pe scena principală Lenny Kravitz, Sam Smith, Irina Rimes, Steve Aoki, Timmy Trumpet, Dimitri Vegas...

Aerosmith se retrage din turnee din cauză că vocea lui Steve Tyler a fost afectată permanent

Aerosmith se retrage din turnee din cauză că vocea lui Steve Tyler a fost afectată permanent Aerosmith spune că vocea lui Steven Tyler a fost...

Zelenski: Rusia a folosit săptămâna trecută peste 600 de bombe aeriene ghidate pentru a ataca Ucraina

Zelenski: Rusia a folosit săptămâna trecută peste 600 de bombe aeriene ghidate pentru a ataca Ucraina Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că Rusia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.