Venezuela: Cel puţin 11 persoane au murit în urma unei revolte într-o închisoare din nordul țării (ONG)

Publicat:

Cel puţin 11 persoane au murit şi alte 28 au fost rănite în urma unei revolte care a avut loc joi într-o închisoare din nordul Venezuelei, a anunţat vineri organizaţia nonguvernamentală de apărare a drepturilor deţinuţilor ‘O fereastră asupra libertăţii’, potrivit agerpres.

“A avut loc o revoltă care a făcut 11 morţi şi 28 de răniţi”, a declarat pentru AFP Carlos Nieto, directorul acestui ONG.


Citește și : SUA: Atac armat într-un liceu din Texas. Mai multe persoane au fost rănite

Incidentul survine cu două zile înainte de alegerile prezidenţiale din această ţară aflată în criză, unde preşedintele socialist în exerciţiu Nicolas Maduro încearcă să obţină un nou mandat.

De asemenea, membri importanţi ai opoziţiei venezuelene aflaţi la închisoare iau parte de miercuri seară la Caracas la o revoltă ‘paşnică’ în centrul de detenţie al serviciilor de informaţii pentru a cere eliberarea unor prizonieri.

“Cerem eliberarea tuturor deţinuţilor politici. Niciun venezuelean nu trebuie închis din cauza opiniilor sale şi cu atât mai puţin dacă beneficiază de un ordin de eliberare” din partea justiţiei, cer aceşti deţinuţi într-o scrisoare deschisă publicată pe internet.

La 28 martie, 68 de persoane au murit în celule într-un incendiu la comisariatul din Valencia (nord) declanşat de deţinuţi.

Citește și : ONU: Răspunsul Israelului în Gaza a fost ‘total disproporţionat’

Drama – una din cele mai grave revolte din istoria ţării – a stârnit un val de furie în Venezuela, care este deja afectată de o criză economică puternică şi de tensiuni politice între guvernul lui Nicolas Maduro şi opoziţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.