X

Venezuela se laudă că ‘are oameni’ în serviciile de informaţii columbiene şi în armata acestei ţări

Venezuela, care investighează o presupusă implicare a Columbiei într-o încercare de a-l răsturna pe preşedintele Nicolas Maduro, a declarat luni că a infiltrat serviciile de informaţii şi forţele armate ale vecinului său, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Ministrul Informaţiilor, Jorge Rodriguez, a comentat în legătură cu investigaţia unor tentative de incursiuni, în urma cărora zeci de persoane, inclusiv doi cetăţeni americani, au fost arestate la începutul acestei luni.

Citeşte şi: O tătăroaică din Crimeea este numită într-o funcţie-cheie la Kiev

Unul dintre deţinuţii americani a declarat că o firmă de securitate din Florida l-a angajat să antreneze venezueleni în Columbia şi a planificat să ia controlul asupra capitalei Caracas şi să-l ducă pe Maduro cu un avion în Statele Unite.

Rodriguez a spus că Venezuela s-a “infiltrat în serviciile de informaţii columbiene, în interiorul forţelor armate columbiene”, ceea ce a permis Caracasului să obţină “multe ore de înregistrări.”

Potrivit ministrului, complotiştii plănuiseră să arunce în aer sediul guvernului din Caracas.

Citeşte şi: Venit minim de bază pentru familiile nevoiaşe spaniole

El a spus că există indicii de implicare a Columbiei şi a traficanţilor de droguri, precum şi a Statelor Unite, a agenţiei lor de informaţii (CIA), a agenţiei americane antidrog (DEA) şi a liderului opoziţiei venezuelene, Juan Guaido.

Guvernele Statelor Unite şi Columbiei au negat implicarea.

Venezuela se află într-o criză economică şi politică profundă ce a determinat peste 4 milioane de cetăţeni ai săi să îşi părăsească ţară. Washingtonul şi aliatul său Bogota nu recunosc guvernul lui Maduro şi îl consideră pe Guaido preşedintele legitim al Venezuelei.

Tags: Agenţia antidrog DEAcaracasCIA (Agenţia Centrală de Informaţii)columbiaJorge RodriguezJuan GuaidoNicolas MaduroSUAVenezuela
Categorii: Știrile zilei