Venezuela: Un fost şef al poliţiei municipale recunoaşte că a ajutat la organizarea atacului asupra lui Maduro

Publicat:

Un fost şef al poliţiei municipale şi activist anti-guvernamental din Venezuela, Salvatore Lucchese, a declarat că a ajutat la organizarea operaţiunii de a lansa drone armate deasupra unui miting de sâmbătă, unde ţinea un discurs preşedintele Nicolas Maduro, scrie Reuters, potrivit news.ro .

Lucchese a declarat într-un interviu pentru Reuters că a orchestrat atacul alături de o asociaţie de militanţi anti-Maduro cunoscuţi în Venezuela ca fiind „Rezistenţa”.


Citește și : Prima doamnă a Siriei, tratată de cancer la sân într-un spital din Damasc

Rezistenţa este compusă din mai mulţi activişti stradali, studenţi şi foşti ofiţeri militari. Este cunoscută în Venezuela pentru că a organizat proteste anti-Maduro în ultimii ani, care în general s-au soldat cu ciocniri ale protestatarilor cu poliţia.

Lucchese a declarat că incidentul face parte dintr-un efort armat susţinut de a-l înlătura de la putere pe Maduro. El nu şi-a descris rolul în operaţiune.

„Am avut un obiectiv dar nu am putut să îl îndeplinim 100%”, a declarat el. „Lupta armată va continua”, a adăugat activistul.

Mai devreme în acest an, Lucchese a părăsit partidul de opoziţie Voinţa Populară, declarând că nu este de acord cu dialogul partidului cu administraţia preşedintelui Maduro.

Maduro a dat vina pe politicienii din opoziţie şi pe forţele străine pentru atacul cu drone, specificând că ar fi vorba de guvernul Columbiei.

Citește și : Ploile abundente au provocat inundaţii în numeroase zone din Toronto

Preşedintele Venezuelei a declarat că Lucchese ar avea legături cu guvernul columbian într-un discurs de marţi: „Un fost şef al poliţiei al dreptei din Venezuela a revendicat atacul. Astăzi este oaspete de onoare la ceremonia de învestire a noului preşedinte al Columbiei”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o serie de recomandări în legătură...

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că ne așteaptă un weekend cu vreme instabilă. Vremea va...

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.