Venezuelea a primit un al cincilea transport de ajutoare umanitare de la Crucea Roşie

Publicat:

Crucea Roşie a anunţat că un al cincilea transport de ajutor umanitar a ajuns joi în Venezuela, destinat a ajuta populaţia în contextul profundei crize sanitare prin care trece această ţară sud-americană, informează AFP, potrivit agerpres.

Transportul, care conţine circa 42 de tone de material medical şi medicamente (anti-diareice, tratamente pentru bolnavii cronici şi altele), a ajuns cu vaporul în portul La Guaira, la nord de Caracas, provenind din Panama, a declarat Mario Villarroel, preşedinte al Crucii Roşii din Venezuela.


Citește și : Un antreprenor american a fost răpit săptămâna trecută în estul Afganistanului

Conform Crucii Roşii, din aprilie 2019 au ajuns în total în Venezuela 500 de tone de ajutoare umanitare. Alte patru transporturi de ajutor au ajuns în această ţară în aprilie, iunie, iulie şi august anul trecut.

“Avem sentimentul unei datorii împlinite”, deoarece ajutorul “a ajuns în siguranţă, adică la cei mai vulnerabili”, a adăugat Mario Villarroel.

Acest al cincilea transport a ajuns în Venezuela în virtutea unui acord semnat vinerea trecută de către Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi guvernul socialist al preşedintelui Nicolas Maduro.

Venezuela, ţară producătoare de petrol, traversează cea mai gravă criză socială şi economică din istoria sa recentă, marcată de o hiperinflaţie şi de penurii, în special de hrană şi de medicamente.

Nicolas Maduro pune aceste penurii pe seama sancţiunilor adoptate de SUA, care penalizează dur economia venezueleană.

Chestiunea ajutorului umanitar este una dintre mizele disputei dintre Maduro şi liderul de opoziţie Juan Guaido, care este recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei de către circa 50 de ţări, între care şi SUA.

Citește și : Serbia susţine noul proces de aderare la UE propus de Bruxelles

În februarie 2019, Juan Guaido a încercat fără succes să obţină intrarea în Venezuela a unui ajutor provenit de la SUA. Nicolas Maduro a refuzat această operaţiune, considerând că ea este un pretext pentru a pregăti o intervenţie militară străină care ar fi urmărit să îl răstoarne de la putere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vizita lui Ciolacu dă peste cap traficul din Capitală

Vizita lui Ciolacu dă peste cap traficul din Capitală Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, întreprinde astăzi, 4 octombrie, o vizită în Republica Moldova.  Potrivit unui comunicat al...

Vrancea s-a zguduit din nou. Cât de puternic a fost seismul

Vrancea s-a zguduit din nou. Cât de puternic a fost seismul Un cutremur cu magnitudinea 4,2 pe Richter s-a înregistrat, în această dimineață în zona...

METEO// Ne așteaptă o zi însorită cu temperaturi generoase

METEO// Ne așteaptă o zi însorită cu temperaturi generoase Vremea continuă să se încălzească. Meteorologii ne promit o zi cu mult soare și valori termice...

Kim Jong Un NU va ezita să apese ‘butonul nuclear’ în cazul unui atac

Kim Jong Un NU va ezita să apese 'butonul nuclear' în cazul unui atac Coreea de Nord va folosi "fără ezitare" arma atomică în cazul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.