X

Verdict aşteptat pentru asasinul fiului fostului preşedinte german

Bărbatul judecat pentru asasinarea, anul trecut, a fiului fostului preşedinte german Richard von Weizsaecker a solicitat, miercuri, schimbarea judecătorului care se ocupă de cazul său, dar tribunalul regional din Berlin i-a respins cererea, verdictul fiind aşteptat în cursul zilei, relatează dpa, potrivit agerpres.

Tribunalul din Berlin a respins de asemenea solicitarea acuzatului în vârstă de 57 de ani de a respinge evaluarea psihiatrică.

Citește și: Masca devine OBLIGATORIE în Catalonia

Fritz von Weizsaecker (foto), medic principal la spitalul Schlosspark din Berlin, a fost înjunghiat mortal în seara de 19 noiembrie 2019, în timp ce susţinea un discurs la spital.

Tatăl său a fost primar al Berlinului între 1981 şi 1984 şi preşedintele Germaniei între 1984 şi 1994. Richard von Weizsaecker a decedat în 2015.

Presupusul asasin este acuzat de crimă şi tentativă de asasinat asupra unui ofiţer de poliţie, care a fost grav rănit în timp ce încerca să împiedice atacul.

Citește și: SUA se retrag oficial din Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Suspectul a afirmat în timpul procesului că nu regretă ce a făcut şi că atacarea familiei fostului preşedinte era unul din “scopurile vieţii” sale.

O evaluare psihologică anterioară a stabilit că gradul de vinovăţie al acuzatului trebuie diminuat ca urmare a unei boli mintale.

Tags: asasinberlinFritz von WeizsaeckergermaniaRichard von Weizsaecker
Categorii: Externe