X

Verdictul de vinovăţie dat în cazul lui El Chapo – o lecţie pentru infractori, afirmă preşedintele mexican

Verdictul de vinovăţie dat pentru şeful temutului cartel al drogurilor Sinaloa din Mexic, Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, ar trebui să-i facă să înţeleagă pe cei tentaţi de activităţi infracţionale că “adevărata fericire nu înseamnă bani”, a declarat miercuri preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, informează dpa, scrie Agerpres.

Un tribunal din SUA l-a găsit pe Guzman vinovat la toate cele zece capete de acuzare, inclusiv pentru traficarea a zeci de mii de kilograme de droguri pe teritoriul american. Se aşteaptă ca el să-şi petreacă restul vieţii în spatele gratiilor.

Citește și : Atac sinucigaş în sud-estul Iranului. 20 de membri ai Gărzii Revoluţionare au fost uciși

În timpul procesului, martori au declarat că foşti preşedinţi mexicani, printre care şi predecesorul lui Lopez Obrador, Enrique Pena Nieto, precum şi responsabili în domeniul securităţii au primit mită de la cartelul lui Guzman.

Preşedintele Lopez Obrador a declarat că astfel de acuzaţii vor fi investigate dacă va fi înaintată o plângere oficială, dar că el preferă să “privească înainte” şi să înceapă “o nouă fază, fără corupţie, fără impunitate”.

Citește și : Moscova cataloghează drept „periculos” planul Ucrainei şi SUA de organizare a unor exerciţii militare în nord-vestul Mării Negre

“Aş vrea ca cei care o iau pe aceste căi (ale infracţionalităţii) să-şi reconsidere alegerea şi să se gândească la faptul că libertatea este un dar foarte preţios”, a spus Obrador în timpul unei conferinţe de presă. “(Verdictul împotriva lui Guzman) ar putea fi o învăţătură, o lecţie, care să-i facă să înţeleagă că adevărata fericire nu este ceva material, nu este un lux ieftin, nu este faimă”, a spus preşedintele mexican de stânga, care şi-a preluat mandatul la 1 decembrie.

Tags: Andres Manuel Lopez Obradorbanidrogurijoaquin "el chapo" guzmanmexicSinaloa
Categorii: Știrile zilei