Veronica Mihailov-Moraru a discutat cu oficiali francezi despre combaterea corupţiei

Publicat:

Veronica Mihailov-Moraru a discutat cu oficiali francezi despre combaterea corupţiei

Ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut o întrevedere cu procurorul-șef al Parchetului Național Financiar din Franța, Jean-François Bohnert, și adjunctul său Philippe Jaegle, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

Părțile au discutat despre cooperarea bilaterală din ultimii ani, dintre autoritățile de la Chișinău și Paris, care este tot mai dinamică, inclusiv pe segmentul justiției, transmite Știri.md.


Citeşte şi: MITROPOLIA MOLDOVEI condusă de Vladimir – STRUCTURĂ DE OCUPAȚIE A FEDERAȚIEI RUSE – Stiripesurse.md

Veronica Mihailov-Moraru i-a mulțumit oficialului francez pentru eforturile depuse de autoritățile franceze pentru a ajuta R. Moldova în lupta împotriva corupției și criminalității economice.

„Aceste domenii se află în centrul priorităților Guvernului și al procesului de integrare europeană al R. Moldova. Suntem determinați să continuăm implementarea reformelor ambițioase, cu sprijinul partenerilor noștri, pentru a simplifica și eficientiza procedurile penale și examinarea judiciară, a îmbunătăți mecanismele de recuperare a bunurilor infracționale și a asigura accesul la justiție pentru toți cetățenii. Expertiza franceză în materie judiciară este foarte valoroasă pentru noi, iar procurorii noștri au o colaborare tot mai activă”, a subliniat ministrul Justiției.

Veronica Mihailov-Moraru a discutat cu oficiali francezi despre combaterea corupţiei

La rândul său, Jean-François Bohnert a menționat că Parchetul Național Financiar francez este angajat să ajute R. Moldova pentru a avansa pe calea reformelor, să ofere expertiza necesară și să se intensifice cooperarea pe segmentul luptei împotriva corupției și criminalității economice.

Totodată, procurorul-șef al Parchetului Național Financiar din Franța a apreciat faptul că R. Moldova a elaborat și integrat în legislația națională un nou mecanism procesual, numit: „Acordul Judiciar de Interes Public”, inspirat după modelul francez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.