X

Verzii se prăbuşesc în sondajele din Germania

Blocul conservator CDU-CSU, format din Uniunea Creştin-Democrată şi Uniunea Creştin-Socială, şi-a mărit avansul faţă de Verzi în preferinţele electoratului german, indică cel mai recent sondaj realizat de Institutul Forsa, cu trei luni şi jumătate înaintea alegerilor parlamentare din Germania, transmite dpa, potrivit agerpres.

Ancheta sociologică, realizată la solicitarea posturilor RTL şi ntv, arată că blocul CDU-CSU ar obţine 27% din voturi, în creştere cu două puncte procentuale faţă de sondajul de săptămâna trecută, în timp ce Verzii ar fi votaţi de 22% din electorat, în scădere cu două puncte procentuale comparativ cu precedentul sondaj.

Citeşte şi: Răspunsul lui Macron la palma încasată în Tain-l’Hermitage – Black News

Toate celelalte formaţiuni ar obţine aceleaşi scoruri ca în sondajul publicat în urmă cu o săptămână – Partidul Social-Democrat şi Partidul Liber-Democrat (FDP) câte 14% din voturi, (AfD) 9% din voturi şi Die Linke 6% din voturi.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 – 7 iunie.

Dacă rezultatele alegerilor din septembrie vor confirma acest sondaj, atunci ar fi posibile trei scenarii: un guvern de coaliţie între blocul conservator şi Verzi, o aşa-numită ‘coaliţie semafor’ formată din SPD, FDP şi Verzi sau o coaliţie între CDU-CSU, SPD şi FDP.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale în Mongolia – Black News

Şi avansul candidatei Verzilor la funcţia de cancelar, Annalena Baerbock, faţă de contracandidaţii Armin Laschet (CDU-CSU) şi şi Olaf Scholz (SPD) s-a redus, indică acelaşi sondaj. Baerbock a pierdut trei puncte procentuale, până la 21% din preferinţele electoratului, Laschet a ajuns la 20%, în creştere cu un punct procentual faţă de săptămâna trecută, iar iar Scholza urcat cu două puncte procentuale, până la 16%.

Un alt sondaj, realizat de Insa şi publicat duminică de Bild, arată că CDU-CSU ar obţine 26% din voturi, iar Verzii 21%.

Sondajul Forsa are o marjă de eroare de 2,5 puncte procentuale.

Tags: AfD (Alternativa pentru Germania)alegeriAnnalena BaerbockArmin LaschetCDU (Uniunea Creştin-Democrată)Die LinkegermaniaOlaf ScholzPartidul Liber-Democrat (FDPPartidul Social-Democrat (SPD)Uniunea Creştin-Socială (CSU)verzii
Categorii: Diaspora