X

Veste bună pentru moldovenii cu cetățenie română: Când ar urma să anunțe autorităţile din SUA ridicarea vizelor

Veste bună pentru moldovenii cu cetățenie română: Când ar urma să anunțe autorităţile din SUA ridicarea vizelor

Moment istoric! Autorităţile din SUA ar urma să anunţe pe 15 octombrie o decizie privind ridicarea vizelor pentru români, începând de anul viitor, au declarat surse guvernamentale, pentru Digi24. Guvernul de la București susține că încearcă să „califice” România în programul Visa Waiver, scrie newsweek.ro.

„În această perioadă, Guvernul României derulează campania „Calificăm România” care vizează includerea ţării noastre în Programul Visa Waiver. Lansăm și campania «Calificăm România» și ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm Romania în programul Visa Waiver, având destinația de a călători în Statele Unite fără viză! Exista o oportunitate uriașă, valabilă doar până pe 30 septembrie. 

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

De aceea rog toți cetățenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 și cei care au avut o astfel de viză trebuie să aplice pentru reînnoirea vizei. Așa vom atinge acea rată de refuz de maxim de 3% și sunt convins că, mobilizând cât mai mulți români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize”, a anunțat Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern din 18 iulie.

Pe 12 mai, premierul Marcel Ciolacu a declarat că este ferm convins că în octombie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA. Premierul a ţinut să precizeze că trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să îşi reînnoiască vizele care expiră.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Tags: romanaSUAvize
Diverse