“Vestele galbene” franceze s-au deplasat la Geneva: Protest în faţa sediului ONU

Publicat:

Aproximativ o mie de ”veste galbene” din Franţa au manifestat miercuri, într-o atmosferă de calm, la Geneva (Elveţia), în faţa sediului ONU, pentru a protesta faţă de violenţele la care, în opinia lor, sunt supuse din partea forţelor de ordine franceze, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Reuniţi în Piaţa Naţiunilor, vizavi de Palatul Naţiunilor, sediul european al ONU, manifestanţii erau încadraţi de ”veste portocalii”, însărcinate cu securitatea, sub supravegherea discretă a poliţiei din Geneva, care stătea la distanţă.


Citește și : Brexit: Theresa May, la Bruxelles pentru noi discutii cu o Uniune Europeană inflexibilă

Grupuri de discuţie au fost organizate la faţa locului, în mijlocul unor drapele franceze şi regionale, şi al unor pancarte care denunţau ”dictatura” din Franţa sau lansatoarele de gloanţe de cauciuc LBD40, fabricate în Elveţia.

Majoritatea manifestanţilor proveneau din departamente franceze de frontieră, la apelul lui Nicolas Mollier (30 de ani) din Savoia (estul Franţei). Într-un articol apărut în ziarul La Tribune de Geneve, Mollier, angajat al unui liceu din Chambery (Alpii francezi), declara că se aşteaptă la prezenţa mai multor mii de ”veste galbene” în acest loc simbolic, în scopul de a atrage atenţia ONU.

Manifestanţii nu au fost lăsaţi să intre în incinta Palatului Naţiunilor, dar, potrivit agenţiei de presă ATS, o mică delegaţie condusă de avocatul francez Farid Faryssy a fost primită la Înaltul Comisariat al ONU pentru drepturile omului, pe malurile lacului Geneva.

Citește și : Statele membre UE au aprobat acordul politic obţinut de România privind Directiva Copyright

Manifestaţia s-a dispersat apoi într-o atmosferă de calm la mijlocul zilei, la ora stabilită de municipalitate, şi ”vestele galbene” şi-au strâns steagurile şi s-au îndreptat spre autocarele parcate în apropiere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.