Veşti bune de la CDC: Persoanele vaccinate NU mai pot transmite coronavirusul

Publicat:

Directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, Rochelle Walensky, anunţă noi date care sugerează că persoanele care au fost complet vaccinate nu mai transmit aproape niciodată coronavirusul, transmite businessinsider.com.

În timpul unui interviu cu Rachel Maddow, difuzat luni de postul MSNBC, Walensky a spus: „Datele noastre de astăzi la CDC ne indică faptul că persoanele vaccinate nu mai transmit virusul, nu se îmbolnăvesc și observăm asta nu doar în studiile clinice, ci și în date din lumea reală.”


Persoanele complet vaccinate nu mai sunt testate pozitiv aproape niciodată la COVID-19

Walensky se referea la un nou studiu CDC cu aproape 4.000 de lucrători din prima linie, unii vaccinați și alții nu, care s-au testat săptămânal pentru infecții COVID-19 între decembrie și martie.

Dintre persoanele complet vaccinate în studiu, au fost depistate doar trei infecții COVID-19. În contrast puternic, participanții nevaccinați la studiu au înregistrat 161 de cazuri COVID-19.

Cu alte cuvinte, două doze cu vaccinuri Pfizer sau Moderna, urmate de două săptămâni complete pentru ca acestea să-şi facă efectul, aproape au redus la zero toate infecțiile detectabile, inclusiv cele asimptomatice.

CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile COVID-19 Pfizer și Moderna sunt aproximativ 90% eficiente în prevenirea infecțiilor cu COVID-19 în lumea reală, chiar și în cele de tip asimptomatic.

Acesta este un semn extraordinar, deoarece înseamnă că persoanele vaccinate probabil nu prezintă riscul răspândirii virusului la cei din jur.

Dar mai sunt necesare mai multe date pentru a spune acest lucru definitiv, motiv pentru care cercetătorii recrutează mii de studenți din SUA pentru a afla mai multe despre probabilitatea răspândirii asimptomatice a acestui virus în rândul persoanelor vaccinate.

“Sperăm că, în următoarele cinci luni, vom putea răspunde la întrebarea foarte importantă dacă persoanele vaccinate se infectează asimptomatic și, dacă o fac, transmit infecția altora”, a spus dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert american în boli infecțioase, la un briefing al grupului de lucru COVID-19 de la Casa Albă.

Walensky este încă îngrijorată de al patrulea val pandemic, deoarece mulți americani nu sunt încă vaccinați, iar mutaţiile virusului sunt deja prezente

Un bărbat este testat nazal COVID-19 la terminalul internațional Tom Bradley de pe aeroportul internațional Los Angeles. Mario Tama / Getty Images

La MSNBC, Walensky a vorbit și despre provocările viitoare pentru Statele Unite de a ieşi din pandemie.

Noi variante de virus mai transmisibile se răspândesc rapid, într-un moment în care majoritatea tinerilor adulţi din SUA nu au fost încă vaccinați. Walensky și-a împărtășit temerile cu privire la un nou val la orizont, care poate veni în această primăvară.

„Ne-am descurcat atât de bine în vaccinarea celor mai în vârstă membri ai societății noastre, încât decesele s-ar putea să nu mai la nivelurile precedentefie ceea ce ne-am aștepta cu creșteri anterioare. De asemenea, dacă nu ţinem cont de pierderile suferite în trecut, s-ar putea să vedem mai multe decese în rândul celor tineri”, a spus Walensky. „Evident că nici noi nu vrem să vedem acest lucru”.

Walensky a aprofundat „pericolul iminent” pe care l-a descris în remarci emoționale, amintindu-și cât de gravă a fost pandemia cu doar câteva luni în urmă.

“Mă uit la cazurile care se bifează. Mă uit că avem un număr crescut de variante hipertransmisibile. Mă uit la numerele noastre de călătorie bifate”, a spus ea. “Am văzut cum arată să anticipez creșterea care se apropie. Știi, încă pierdem oameni din cauza virusului, în jur de 1.000 de decese pe zi.”

Walensky a subliniat importanța reînnoită de a ne vaccina rapid, nu doar pentru a reduce răspândirea de noi variante, spitalizări și decese, ci și pentru a reduce potențialul efectelor durabile ale COVID-19.

„Știm că aproximativ 10% din populația care se îmbolnăvește cu COVID are de suferit pe termen lung, are simptome mai mult de trei săptămâni, probleme cardiace, depresie și probleme de sănătate mintală, probleme pulmonare, insuficiență renală, coagulare”, a spus Walensky.

Unii pacienți, care au dus această boală pe picioare şi pentru care recuperarea a durat mai mult timp, constată acum că vaccinarea îi poate ajuta să se simtă mai bine după multe luni de astfel de probleme persistente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Răsturnare de situaţie într-un celebru caz de crimă devenit serial Netflix: Fraţii Mendez au fost închişi acum mai bine de trei decenii pentru uciderea...

Răsturnare de situaţie într-un celebru caz de crimă devenit serial Netflix: Fraţii Mendez au fost închişi acum mai bine de trei decenii pentru uciderea...

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.