Veteranii de război britanici deplâng Brexit-ul: ‘Aş vrea să fiu numit european’

Publicat:

Veteranii de război britanici şi-au exprimat sâmbătă dezamăgirea în legătură cu ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, într-un mesaj video proiectat pe Stâncile Albe de la Dover, pe coasta engleză, în apropiere de Franţa, relatează DPA, scrie agerpres.

“Chiar sunt deprimat în legătură cu ideea că părăsim Europa, deoarece aceasta a însemnat atât de mult pentru mine”, spune Stephen Goodall, un veteran de 97 de ani, cu medalii în piept.


Citește și : Preşedintele irakian l-a desemnat premier pe Mohammed Tawfiq Allawi

“Sunt foarte trist din cauză la toate acestea”, afirmă un alt veteran, numit Sid, în vârstă de 95 de ani.

Înregistrarea video a fost publicată de un grup pro-UE şi, până sâmbătă după-masă, a fost distribuită de aproape 50.000 de ori pe Twitter.

“Aş vrea să fiu numit european. Iar spiritul de camaraderie pe care îl trăim atunci când mergem prin Europa chiar înseamnă ceva”, a adăugat el.

Citește și : Incident armat la Toronto. Trei morți și doi răniți

Goodall şi-a exprimat speranţa că, de dragul copiilor, nepoţilor şi strănepoţilor, Marea Britanie se va apropia din nou de Europa.

Înregistrarea video se încheie cu o stea aurită, simbolizând una dintre cele 12 stele de pe drapelul UE. “Aceasta este steaua noastră. Aveţi grijă de ea pentru noi”, se spune în finalul mesajului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.