X

Veto-ul folosit de SUA împotriva rezoluției ONU privind Ierusalimul este calificat drept ‘inacceptabil’ de către palestinieni

Autoritatea Naţională Palestiniană a calificat luni drept ‘inacceptabil’ veto-ul folosit de SUA împotriva unui proiect de rezoluţie al ONU care condamnă recunoaşterea de către Washington a Ierusalimului drept capitală a Israelului, relatează AFP.

Ministrul de externe palestinian Riyad al-Maliki a anunţat că palestinienii vor cere o reuniune de urgenţă a Adunării Generale a ONU după ce SUA au folosit dreptul de veto pentru a se opune unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere retragerea deciziei SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel, conform agerpres .

‘Recurgerea condamnabilă şi inacceptabilă a SUA la veto ameninţă stabilitatea comunităţii internaţionale prin lipsa de respect pe care o dezvăluie’, a declarat de asemenea Nabil Abou Roudeina, purtător de cuvânt al liderului palestinian Mahmoud Abbas.

Citește și : Mai mulţi pasageri au murit din cauza deraierii unui tren de călători în statul Washington

Pe de altă parte, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat recunoştinţa faţă de SUA.

‘Mulţumesc doamnă ambasador Haley’, a scris premierul Netanyahu într-un mesaj difuzat pe Twitter, referindu-se la ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikki Haley. ‘Aţi aprins flacăra adevărului. Aţi distrus întunericul (…) Adevărul a triumfat asupra minciunii. Mulţumesc, preşedinte Trump. Mulţumesc, Nikki Haley’, a scris el.

Tags: Autoritatea Naţională PalestinianăierusaliminacceptabilMahmoud AbbasNabil Abou RoudeinaNikki HaleyONUproiect de rezoluţieSUAvetowashington
Categorii: Sinteze