Vezi la ce evenimente ne putem petrece ultima săptămână a anului 2023

Publicat:

În ultima săptămână a anului, scena culturală a Chișinăului adună evenimente interesante și diverse, numai bune pentru a fi explorate. În acest articol, am adunat câteva care vor avea loc în perioada 25-31 decembrie, care sperăm că te vor inspira să îți planifici zilele care urmează, scrie diez.md.

#1. Circul: Aventura de Crăciun

Circul de Stat din Chișinău îți deschide ușile și revine cu un ou program de magie destinat spectatorilor de toate vârstele.


Citește și „Cel mai simplu brad de Crăciun”, vechi de 100 de ani, s-a vândut cu 4.000 de dolari

Prețul unui bilet variază între 200 și 300 de lei, iar programul poate fi urmărit la acest link.

#1. Circul: Aventura de Crăciun

#2. Spectacolul „Frumoasa călătorie a urşilor panda”

În data de 26 decembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Geneza Art (A. Mateevici, nr. 109/1) va fi pus în scenă spectacolul „Frumoasa călătorie a urşilor panda”.

„Un delir, o bucurie fără margini, o abandonare de sine, care depășește orice așteptare, orice idee cinică, sau neconcepută despre iubire… Dorința de a se contopi și de a dispărea în iubire ia proporții absolute ale dizolvării în neant.

Urșii panda – un spectacol de atmosferă și relaxare.”

Prețul unui bilet este de 300 de lei și poate fi procurat la acest link.

#2. Spectacolul „Frumoasa călătorie a urşilor panda”

#3. Concertul „Vali Boghean Band 2023”

La Palatul Național „Nicolae Sulac”, începând cu ora 19.00, Vali Boghean va susține un concer împreună cu formația sa.

Prețul unui bilet variază între 200 și 600 de lei, iar mai multe informații sunt disponibile la acest număr de telefon: 022 21 35 44.

#3. Concertul „Vali Boghean Band 2023”

#4. Expoziția Science Time Machine

Din 26 decembrie, Centrul Educațional Prospera în colaborare cu Centrul Național Clasa Viitorului invită toți preșcolari, elevii, studenții și părinții lor la Prima Expoziție Științifică din Republica Moldova – Science Time Machine. Aceasta va fi deschisă în incinta Clasei Viitorului (str. Ion Creangă, nr. 1)

Expoziția este compusă din 11 exponate interactive, care prezintă demonstrativ legile fizicii: Legea lui Bernoulli, lui Arhimede, Prima lege a lui Newton și multe altele. Toate exponatele post fi atinse.

Vor fi organizate și excursii ghidate de 80 de minute și include prezentarea fiecărui om de știință și a descoperirii lui. La finalul excursiei veți putea verifica personal funcționarea fiecărei instalații științifice și să primiți cadoul binemeritat.

Prețul biletelor:

Tur ghidat:
Copii +3 – 130 de lei
Adulți (+18) – 160 de lei
Pensionari și studenți – 130 de lei

Excursii fără ghid:
Copii +3 – 110 de lei
Adulți (+18) – 140 de lei
Pensionari și studenți – 110 de lei

Pentru grupe și școli (min. 15 persoane) – 90 de lei de persoană

#4. Expoziția <em>Science Time Machine</em>

#5. Concertul „Feeria sărbătorilor de iarnă”

În data de 27 decembrie, începând cu ora 18.00, la Palatul Republicii, va fi organizat concertul de muzică populară „Feeria sărbătorilor de iarnă”.

#5. Concertul „Feeria sărbătorilor de iarnă”

#6. Spectacolul „Frunze de dor”

În data de 28 decembrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” va fi pus în scenă spectacolul „Frunze de dor” după Ion Druță.

Este un spectacol care, dincolo de trama sa epică cu elementele sale dramatico-comice, cu istoriile unor oameni din satul Valea Răzeșilor, copii, tineri, părinții și bunicii lor, este și o reprezentație despre dispariția unei lumi. Asistăm la distrugerea unei culturi rurale dislocate de colhozuri, un surogat colectiv toxic, care va omorî o cultură a gliei, a bunului simț țărănesc, va omorî țăranul, va deveni un gheto social pentru basarabeni. Foarte subtil, „Frunze de dor” este și un spectacol despre crearea lui Homo sovieticus, despre parvenitism intelectual.

Prețul unui bilet variază între 100 și 200 de lei și poate fi procurat aici.

#6. Spectacolul „Frunze de dor”

#7. Gala de Revelion

Gala de Revelion va avea loc în data de 29 și 30 decembrie 2023, începând cu ora 18.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieșu”.

Timp de aproape două ore, iubitorii de frumos vor putea urmări un spectacol complex, în cadrul căruia atmosfera de sărbătoare va fi intercalată cu momente artistice de excepţie, realizate de artiştii şi orchestra Operei Naţionale, condusă de prim-dirijorul Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului, și dirijorul Veaceslav Cernuho-Volici, scenografia – Iurie Matei, Artist al Poporului, Prim Maestru de cor – Oleg Constantinov, Artist al Poporului.

Prețul unui bilet variază între 150 și 400 de lei și poate fi procurat de aici.

#7. Gala de Revelion

#8. Spectacolul „Chirița în provincie”

Vino pe 29 și 30 decembrie, începând cu ora 18.30, la Teatrul Național „Eugene Ionesco”, unde va fi pus în scenă cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova – „Chirița în provincie”.

Prețul biletelor variază între 200 și 900 de lei, ar acestea pot fi procurate aici.

#8. Spectacolul „Chirița în provincie”

#9. Spectacolul „Dosarele Siberiei”

În data de 29 decembrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” va fi pus în scenă spectacolul „Dosarele Siberiei”.

Este un spectacol care comemorează tentativele de exterminare a românilor din spațiul pruto-nistrean în perioada ocupației sovietice a Basarabiei (1940, 1944-1991) prin foamete organizată și deportări sistematice.

Prețul unui bilet variază între 100 și 200 de lei și poate fi procurat aici.

#9. Spectacolul „Dosarele Siberiei”

#10. Concert „Alternosfera”

La Tekwill, pe 29 decembrie, începând cu ora 19.00, formația „Alternosfera” va susține un concert.

Prețul unui bilet este de 300 de lei.

#10. Concert „Alternosfera”

#11. Spectacolul „Testamentul”

Spectacolul este o comedie cu un subiect fierbinte. Eroul principal, Pricoche Sâmbure, este un ţăran cu demnitate pe care nu-l poţi amăgi sau cumpăra cu promisiuni deşarte. Cei trei feciori ai săi, Iacob, Alecu şi Nichita, nu-i seamănă nici pe departe. Sunt diferiţi, reprezentând un spectru mai larg al contemporanilor noştri – unii sunt hrăpăreţi, alţii au încercat să se acomodeze timpurilor, iar a treia categorie îi reflectă pe politicieni.

Evenimentul se va desfășura în data 29 decembrie, la Teatrul Republican „Luceafărul” din Chișinău. Piesa de teatru începe la ora 19.00.

Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 150 și 250 de lei.

#11. Spectacolul „Testamentul”

#12. Spectacolul „Casa mare”

În data de 30 decembrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” va fi pus în scenă spectacolul „Dosarele Siberiei”.

Casa Mare simbolizează colţişorul sufletului unde omul își păstrează ce are mai curat şi mai nobil. Cu o încărcătură profund poetică, capodopera a lui Ion Druță are și o linie bogată de subiect, Casa Mare fiind deopotrivă simbol al fericirii şi al deznădejdii.

Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și ecologia spiritului, impactul tehnologizării, aspectele memoriei şi ale istoriei.

Conflictul principal al dramei este de natură interioară. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste uneori ignorată de criticii seduşi de schema morală. Poate fi considerată ca şi alte texte epice şi dramatice ale lui Ion Druţă, veritabil manual de etică, valabil şi pentru lumea de astăzi.

Prețul unui bilet variază între 70 și 150 de lei și poate fi procurat aici.

#12. Spectacolul „Casa mare”

#13. Spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii”

Spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii” este o istorie a 3 bărbați, foști colegi de școală care au rămas prieteni în viață și care au format o tradiție de-a lungul anilor de a se aduna regulat la un pahar de vorbă. De această dată întâlnirea are loc în apartament la Iura – de profesie fizician dar care nu a reușit să se bucure de o mare recunoaștere a meritelor sale, cu excepția faptului că a rămas fidel pasiunii pentru tranzistoare. Ceilalți doi sunt Nicu – om de afaceri care își înșală regulat soția – și Relu – dealer de mașini, care nu-și înșală regulat soția.

Totul ar fi fost bine, ca de obicei, dacă Iura nu ar fi tăinuit de ei faptul că a invitat la cină vechea lor iubire din anii de studenție, Cristina.

Așadar, după aproape 20 de ani de la absolvire cei trei o vor revedea pe cea de care au fost îndrăgostiți. Cu excepția faptului că despre invitata surpriză știe doar Iura. Cum vor reacționa Nicu și Relu și cum va fi împărțit mărul discordiei, urmează să aflați, cunoscându-le secretele tăinuite după cortina anilor.

Spectacolul va avea loc în data de 30 decembrie, ora 19.00, la Teatrul Geneza Art. Prețul unui bilet este de 350 de lei.

#13. Spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii”

#14. Ultimul concert al anului 2023

La Sala cu Orgă, pe 31 decembrie, începând cu ora 17.00, va fi organizat ultimul concert al anului 2023.

Prețul unui bilet variază între 200 și 400 de lei și poate fi procurat la acest link.

#14. Ultimul concert al anului 2023

#15. Spectacolul muzical „Feerie de Revelion”

În seara de Revelion, pe 31 decembrie, începând cu ora 20.30, hai în Piața Marii Adunări Naționale la spectacolul muzical „Feerie de Revelion”.

Intrarea este liberă, iar invitatul special al serii va fi Carla’s Dreams.

#15. Spectacolul muzical „Feerie de Revelion”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Teatrul Național „Eugène Ionesco” vă invită să vă lăsați purtați de emoție în acest weekend și să veniți la spectacolul Oscar și Tanti Roz

Teatrul Național „Eugène Ionesco” vă invită să vă lăsați purtați de emoție în acest weekend și să veniți la spectacolul Oscar și Tanti Roz Alăturați-vă...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

Produse și dispozitive cosmetice pentru utilizare profesională depistate tăinuite printre bagaje personale

Produse și dispozitive cosmetice pentru utilizare profesională depistate tăinuite printre bagaje personale Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, după ce au supus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.