Vicecancelarul austriac, păcălit de o farsă privind iluminarea Turnului Eiffel în culorile Austriei după atacul de la Viena

Publicat:

Vicecancelarul austriac a declarat joi, în faţa parlamentului ţării sale, că a fost mişcat de faptul că Turnul Eiffel a fost iluminat în culorile naţionale ale Austriei după atacul de luni de la Viena, acţiune care însă nu a avut loc, relatează Reuters, scrie agerpres.

Ţara de peste nouă milioane de locuitori a fost zguduită de primul atac criminal asupra capitalei sale într-o generaţie, în care un jihadist în vârstă de 20 de ani a deschis focul asupra trecătorilor şi unor baruri, împuşcând mortal patru persoane.


Citește și : SUSPANSUL se menţine în SUA! Nici Trump, nici Biden NU au obţinut voturile necesare în Colegiul Electoral

După atac, preşedintele francez Emmanuel Macron, a cărui ţară a suferit două atacuri mortale cu armă albă în ultimele săptămâni, a postat pe Twitter că Franţa împărtăşeşte şocul şi părerea de rău a poporului austriac.

“Aş vrea să spună că este înduioşător să simţi această mare simpatie din toată lumea, care arată cu adevărat solidaritate”, a declarat vicecancelarul Werner Kogler, liderul Verzilor, în cadrul unui discurs susţinut cu prilejul unei sesiuni speciale a parlamentului de după atac.

“Am fost foarte emoţionat când am văzut la televiziune că la Paris Turnul Eiffel a fost iluminat în roşu-alb-roşu, iar alte metropole europene au trimis semnale luminoase similare de solidaritate”, a spus Kogler.

Deşi imagini cu Turnul Eiffel iluminat în culorile naţionale ale Austriei au circulat în mediul online, acestea s-au dovedit a fi o farsă.

“Confirm că nu a existat o iluminare în anumite culori a turnului după atacurile de la Viena”, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei care operează turnul.

Potrivit Reuters, nu este pentru prima dată când se produce o astfel de confuzie.

Citește și : Suedia prelungeşte controalele la frontiere

Imagini vechi sunt modificate în mediul online după un incident pentru a sugera că iluminatul monumentului de la Paris a fost schimbat, cum s-a întâmplat de exemplu după decesul lui Nelson Mandela.

“Se întâmplă din când în când”, a declarat o altă purtătoare de cuvânt despre această confuzie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.