X

Vicecancelarul german Habeck: Să nu-l declarăm prematur pe Trump câştigător

Vicecancelarul german Habeck: Să nu-l declarăm prematur pe Trump câştigător

Vicecancelarul german Robert Habeck a lansat un apel la precauţie în legătură cu predicţiile privind rezultatul alegerilor prezidenţiale care au loc în SUA în noiembrie, a consemnat dpa.

“Nu trebuie să facem greşeala de a-l declara pe Trump câştigător în mod prematur şi nici măcar de a subscrie la această idee”, a spus Habeck, referindu-se la faptul că fostul preşedinte american Donald Trump, care a câştigat marţi în 14 din cele 15 alegeri primare republicane, îşi consolidează poziţia în vederea celei de-a treia candidaturi la preşedinţia Statelor Unite ale Americii, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

Partea americană afirmă că de fapt nici măcar nu a început campania electorală, a subliniat vicecancelarul german, care este şi ministru al economiei.

“Mai ştim şi de la campaniile electorale din Germania ce se mai poate întâmpla”, a adăugat Habeck pe aeroportul internaţional din Berlin, înainte de a pleca într-o vizită de mai multe zile în SUA.

Acesta a notat însă că Europa trebuie fără îndoială să-şi “facă lecţia”, devenind mai rezilientă în faţa unei situaţii mondiale complet schimbate – în termeni de securitate economică şi de capacităţi militare. Acest lucru se aplică indiferent de rezultatul alegerilor din Statele Unite, a insistat ministrul german.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Tags: berlinHabeckSUATrump
Externe