Vicepremierul irlandez Frances Fitzgerald a demisionat pentru a evita o criză politică

Publicat:

Sub presiunea opoziţiei, vicepremierul irlandez Frances Fitzgerald şi-a anunţat marţi demisia, pentru a contribui la dezamorsarea unei crize politice care ar fi condus la prăbuşirea guvernului şi la organizarea de noi alegeri, relatează agerpres .

‘Cred că este necesar să iau această decizie pentru a evita alegeri nedorite şi probabil destabilizatoare’, a scris Frances Fitzgerald într-un comunicat publicat pe Twitter.


Partidul de opoziţie liberal Fianna Fail, care a susţinut guvernul minoritar condus de Fine Gael, a cerut demisia vicepremierului Fitzgerald, avertizând că dacă aceasta nu va demisiona, va vota moţiunea de cenzură.

De fapt, Fianna Fail a depus această moţiune de cenzură ce urma iniţial să fie supusă votului deputaţilor irlandezi începând cu ora 20:00 GMT, cu excepţia cazului în care s-ar fi ajuns la un acord de ultim moment între cele două formaţiuni adverse nevoite să se înţeleagă după alegerile legislative din 2016.

Căderea guvernului ar fi provocat o criză politică majoră în timpul sărbătorilor de la sfârşitul anului şi într-un moment crucial în cadrul negocierilor privind Brexit-ul, unde problema viitoarei frontiere dintre Irlanda şi Irlanda de Nord este unul dintre principalele subiecte de discuţie între Marea Britanie şi UE.

Citește și : Kemal Kiliçdaroglu, liderul Partidului Republican al Poporului le-a acuzat pe unele rude ale preşedintelui Erdogan de tranzacții offshore

Criza a fost provocată de dorinţa Fianna Fail de a obţine căderea vicepremierului Frances Fitzgerald, pe care o consideră vinovată de lipsă de acţiune şi de ascundere de informaţii într-un caz care a dat bătăi de cap poliţiei de mai mulţi ani.

Fianna Fail a cerut demisia lui Fitzgerald ca urmare a presupusului ei eşec, atunci când era ministru al justiţiei în guvernul precedent, de a proteja un ‘avertizor de integritate’ care a dezvăluit unele practici din interiorul poliţiei irlandeze.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.