Vicepremierul italian Salvini vrea o politică privind migraţia după model celei aplicate în Australia

Publicat:

Vicepremierul italian şi ministru de interne Matteo Salvini a declarat joi că obiectivul său este să adopte la capitolul migraţiei o politică după modelul celei aplicate în Australia, ţară pe teritoriul căreia nu este permisă intrarea niciunui migrant clandestin, informează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Salvini, care continuă să refuze debarcarea a 148 de migranţi aflaţi încă la bordul navei pazei de coastă Diciotti, a spus într-un interviu radiofonic acordat postului Rtl că aceştia ‘sunt toţi ilegali’, după ce în ziua precedentă a acceptat totuşi debarcarea a 19 minori neînsoţiţi.


Citește și : Patru morți într-un atac comis asupra unui punct de control în vestul Libiei

Vorbind despre acest caz şi despre altele care ar mai putea urma cu migranţi salvaţi pe Mediterana, Salvini a menţionat că obiectivul este adoptarea unui program asemănător celui australian denumit ‘No Way’, prin care niciun migrant salvat pe mare nu poate ajunge pe teritoriul Australiei, vasele cu migranţi neprimind permisiunea de a acosta în porturile acestei ţări.

Lider al extremei-drepte, Salvini a mai spus că nu se teme de o intervenţie a preşedintelui Sergio Matarella pentru a-l detemina să permită debarcarea migranţilor de pe nava Diciotti şi nici de o investigaţie a procuraturii pentru ‘sechestrare de persoane’, investigaţie despre care presa locală afirmă că deja a fost iniţiată.

‘Dacă vor să mă investigheze, sunt aici. Chiar mâine voi explica motivele mele. Fiecare să-şi facă treaba. Eu sunt un funcţionar public, un ministru de interne care are grijă de securitate’, a argumentat Salvini.

El a insistat că nu va permite debarcarea migranţilor de pe Diciotti atât timp cât alte state din UE nu acceptă să-i preia, acuzând de asemenea unele dintre aceste ţări că nu şi-au respectat angajamentele.

Citește și : Naţiunile Unite denunţă restricţiile impuse de unele ţări din America Latină la primirea refugiaţilor din Venezuela

‘Vă mai amintiţi de cei 450 de migranţi sosiţi în iulie? Germania a promis că va primi 50, ea a primit 0. Portugalia a acceptat să primească 50, ea a primit 0. Spania a acceptat să primească 50, ea a primit 0’, a scris Salvini pe Facebook, potrivit AFP.

Comisia Europeană a transmis că se află în contact cu mai multe ţări pentru a încerca să găsească o soluţie pentru cazul Diciotti, o reuniune a reprezentanţilor din 12 state membre ale UE fiind prevăzută să se desfăşoare vineri la Bruxelles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.