Vicepremierul R.Moldova s-a întâlnit cu şeful Misiunii OSCE în această ţară

Publicat:

Vicepremierul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Olga Cebotari, a avut marţi, 29 decembrie, o întrevedere cu şeful Misiunii OSCE în această ţară, Claus Neukirch, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat oficial al guvernului Republicii Moldova, în timpul întrevederii au fost abordate o serie de probleme ce ţin de procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană şi măsurile ce se impun în vederea soluţionării durabile a acestor probleme.


Citeşte şi: Peste 10 milioane de mexicani au rămas fără curent

În context a fost abordată necesitatea identificării unei soluţii viabile la problema pe care o constituie obligativitatea pentru studenţii domiciliaţi în regiunea transnistreană şi care studiază în instituţiile de învăţământ de pe malul drept al Nistrului de a prezenta la trecerea prin punctele transnistrene din Zona de Securitate a rezultatelor testării pentru COVID-19, suportate pe cont propriu.

Totodată, interlocutorii au convenit asupra necesităţii de a dinamiza în 2021 toate formatele de dialog existente, se mai spune în comunicatul citat.

Citeşte şi: MASACRU marca ELN în Columbia! Cinci oameni au fost ucişi, printre care şi un copil de 3 ani

După alegerea în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că Rusia trebuie să-şi retragă din Transnistria muniţiile şi trupele din cadrul Grupului Operativ (GOTR), creat pe rămăşiţele fostei Armate a 14-a sovietice în Transnistria, iar misiunea de pacificare trebuie transformată în una civilă sub egida OSCE. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.