X

Vicepremierul R.Moldova s-a întâlnit cu şeful Misiunii OSCE în această ţară

Vicepremierul pentru reintegrare al Republicii Moldova, Olga Cebotari, a avut marţi, 29 decembrie, o întrevedere cu şeful Misiunii OSCE în această ţară, Claus Neukirch, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat oficial al guvernului Republicii Moldova, în timpul întrevederii au fost abordate o serie de probleme ce ţin de procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană şi măsurile ce se impun în vederea soluţionării durabile a acestor probleme.

Citeşte şi: Peste 10 milioane de mexicani au rămas fără curent

În context a fost abordată necesitatea identificării unei soluţii viabile la problema pe care o constituie obligativitatea pentru studenţii domiciliaţi în regiunea transnistreană şi care studiază în instituţiile de învăţământ de pe malul drept al Nistrului de a prezenta la trecerea prin punctele transnistrene din Zona de Securitate a rezultatelor testării pentru COVID-19, suportate pe cont propriu.

Totodată, interlocutorii au convenit asupra necesităţii de a dinamiza în 2021 toate formatele de dialog existente, se mai spune în comunicatul citat.

Citeşte şi: MASACRU marca ELN în Columbia! Cinci oameni au fost ucişi, printre care şi un copil de 3 ani

După alegerea în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că Rusia trebuie să-şi retragă din Transnistria muniţiile şi trupele din cadrul Grupului Operativ (GOTR), creat pe rămăşiţele fostei Armate a 14-a sovietice în Transnistria, iar misiunea de pacificare trebuie transformată în una civilă sub egida OSCE. 

Tags: Claus NeukirchOlga CebotariOrganizaţia pentru Securitate şi Cooperare din Europa (OSCE)
Categorii: Diaspora