Vicepreședinta încă în funcție a Argentinei a ridicat degetul mijlociu spre simpatizanții lui Javier Milei (VIDEO)

Publicat:

Vicepreședinta încă în funcție a Argentinei a ridicat degetul mijlociu spre simpatizanții lui Javier Milei

Gesturile grosolane făcute de Cristina Fernández de Kirchner la ceremonia de învestire a noului președinte au fost condamnate de presa argentiniană.

Vicepreședinta încă în funcție a Argentinei a ridicat degetul mijlociu spre mulțimea de simpatizanți ai lui Javier Milei la sosirea la ceremonia de învestire, fiind surprinsă de camerele de filmat, scrie THE TELEGRAPH, potrivit RADOR.

Cristina Fernández de Kirchner a fost huiduită duminică la intrarea în clădirea parlamentului pentru ceremonia de predare a puterii către Milei, care și-a petrecut luni întregi denunțându-i moștenirea politică de stânga.


Citeşte şi: Siegfried Mureșan explică de ce este nevoie de Moldova în UE

Fernández de Kirchner a fost surprinsă pe cameră când a făcut cu mâna mulțimii strânse, dar când a crezut că nu mai poate fi văzută a ridicat degetul mijlociu spre ea.

Incidentul a fost condamnat în Argentina, presa națională calificând gestul drept o insultă la adresa electoratului.

Vicepreședinta încă în funcție a Argentinei a ridicat degetul mijlociu spre simpatizanții lui Javier Milei

Scriind în La Nación, unul dintre marile ziare argentiniene, editorialistul Pablo Sirvén a calificat insulta drept „gestul unei adolescente rebele întârziate” care „a acoperit de rușine instituțiile pe care ea le-a reprezentat de-a lungul a două mandate de președintă a țării, a unuia de vicepreședintă și a mai multor mandate în legislativ”.

Fernández de Kirchner a părut vizibil stânjenită duminică la ceremonia de învestire, la care a stat lângă Milei, tot numai un zâmbet, în timp ce ireverențiosul economist libertarian de dreapta de 53 de ani depunea jurământul.

Nu e primul incident cu care Fernández de Kirchner stârnește controverse, în cele două decenii în care s-a aflat în prim-planul politicii argentiniene.

Citeşte şi: MAE reacționează la decizia-surpriză luată de Rusia împotriva României (stiripesurse.ro)

În mandatul ei prezidențial 2007-2015 s-a pus bine cu președintele rus Vladimir Putin și cu Hugo Chávez, conducătorul autoritar din Venezuela. Ea a fost acuzată și de falsificarea statisticilor privind inflația, precum și de predarea către Iran a controlului asupra anchetei privind atentatul cu bombă din 1994 de la centrul comunității evreiești din Buenos Aires, soldat cu moartea a 85 de oameni.

E faimoasă de asemenea pentru că s-a afișat la televiziune îmbrăcată complet în alb după asasinarea unui procuror anticorupție care o ancheta. /…/

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.