X

Vicepreşedinta Venezuelei s-a întâlnit la Havana cu preşedintele Miguel Diaz-Canel

Vicepreşedinta Venezuelei, Delcy Rodriguez, s-a întâlnit la Havana cu preşedintele Miguel Diaz-Canel, în sprijinul guvernului cubanez ca urmare a unor manifestaţii fără precedent împotriva autorităţilor de pe insulă, notează AFP, potrivit agerpres

Şeful statului cubanez şi-a exprimat sâmbătă pe Twitter satisfacţia pentru “solidaritatea reciprocă dintre popoarele cubanez şi venezuelean”, aliaţi apropiaţi.

Citește și : Programul American de imigrare DACA, adoptat în timpul Administrației Obama, invalidat

Întrevederea a avut loc vineri, potrivit presei cubaneze, la cinci zile după o serie de manifestaţii fără precedent, duminică, în zeci de oraşe şi sate din Cuba.

Zeci de persoane au fost rănite şi circa o sută arestate în timpul acestor proteste la adresa regimului.

Delcy Rodríguez a transmis un mesaj de susţinere din partea preşedintelui venezuelean, Nicolas Maduro, denunţând “campania politico-comunicaţională împotriva Cubei şi întărirea blocadei impuse de Statele Unite”, a raportat organul cubanez de presă Granma.

Citește și : Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii, infectat cu SARS-CoV-2

Reuniunea a fost, de asemenea, o oportunitate de a discuta despre epidemia de COVID-19 şi despre cooperarea dintre cele două ţări, a indicat preşedintele cubanez în mesajul său pe Twitter. Venezuela a anunţat în iunie achiziţionarea a 12 milioane de doze de vaccin cubanez Abdala.

Pe o linie ideologică similară, Venezuela şi Cuba întreţin relaţii strânse de la venirea la putere a lui Hugo Chavez (1999-2013) care l-a considerat pe Fidel Castro drept părintele său spiritual. Cuba a ajutat mult Caracasul după aplicarea sancţiunilor americane, potrivit agenţiei France Presse.

Tags: CubaDelcy RodriguezhavanaMiguel Diaz-Canel
Categorii: Știrile zilei