X

Vicepreşedintele chinez Wang Qishan face apel la dialog pentru relaţii stabile între China şi SUA

Vicepreşedintele chinez Wang Qishan a făcut apel la dialog şi consultări pentru relaţii normale şi stabile între China şi Statele Unite ale Americii (SUA), potrivit media locale, relatează joi agenţia Reuters, scrie agerpres.

Qishan a afirmat că cele două ţări ar trebui să respecte fiecare suveranitatea celeilalte, interesele de securitate şi de dezvoltare, şi să gestioneze şi să controleze corespunzător divergenţele, potrivit agenţiei Xinhua.

Citește și : Orban consideră că trebuie să se „lupte“ cu Macron deoarece este liderul forţelor „pro-imigraţie”

El a făcut aceste declaraţii în cadrul unei recepţii privind marcarea împlinirii a 40 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre China şi SUA, recepţie organizată în Palatul Adunării Poporului din Beijing.

China şi SUA au înregistrat progrese privind ”chestiunile structurale” în convorbirile din această săptămână, după ce un război comercial a perturbat fluxul de mărfuri în valoare de miliarde de dolari.

Citește și : SUA nu vor recunoaşte preşedinţia lui Maduro (Bolton)

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că ţara sa a obţinut un succes enorm în negocierile sale comerciale cu China, la o zi după ce oficiali americani şi chinezi au încheiat trei zile de convorbiri la Beijing.

Tags: BeijingChinaDonald TrumpSUAWang Qishan
Categorii: Știrile zilei