X

Vicepreședintele PE: Regiunea transnistreană nu reprezintă un obstacol în calea aderării R.Moldova la blocul comunitar

Vicepreședintele PE: Regiunea transnistreană nu reprezintă un obstacol în calea aderării R.Moldova la blocul comunitar

Regiunea transnistreană nu reprezintă un obstacol în calea aderării Republicii Moldova la blocul comunitar, a declarat vicepreședintele Parlamentului European, Nicolae Ștefănuță, la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova. El a amintit exemplul Ciprului, care a devenit parte a Uniunii Europene, deși are un conflict înghețat pe teritoriul său.

„Nu asta este principala, da, există state care menționează acest lucru, dar nu poate fi principala obiecție în calea aderării. N-am fi deschis negocierile de aderare, dacă nu este o condiție de excludere”, a declarat Nicolae Ștefănuță, potrivit moldova1.md.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

Uniunea Europeană a lansat oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova și Ucraina pe 25 iunie, iar primele capitole vor fi deschise anul viitor.

Autoritățile de la Chișinău au anunțat drept obiectiv ca țara noastră să devină membru al blocului comunitar către 2030.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Tags: CipruMoldovaNicolae Ștefănuță
Externe