Viceprimarul Ierusalimului vrea să îngroape în gunoi consulatul Franţei

Publicat:

Viceprimarul Ierusalimului vrea să îngroape în gunoi consulatul Franţei

Viceprimarul Ierusalimului, evreu ultranaţionalist, a anunţat luni că le-a cerut serviciilor municipale să înceteze să colecteze gunoiul de la consulatul general al Franţei din Oraşul Sfânt, pentru a protesta împotriva interzicerii participării companiilor israeliene la Salonul de armament de lângă Paris, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Municipalitatea Ierusalimului adună gunoiul peste tot în oraş în mod profesionist şi furnizează cele mai bune servicii tuturor locuitorilor”, a declarat cu toate acestea pentru France Presse un purtător de cuvânt al primăriei, întrebat asupra acestui anunţ.


Citeşte şi: Șor, Tauber și Guțul sunt interzişi în Ucraina

O sursă a municipalităţii a dat de înţeles că Arie King nu avea autoritatea de a face să fie aplicată această cerere a sa.

Viceprimarul Ierusalimului vrea să îngroape în gunoi consulatul Franţei

Pe platforma X, acesta a postat o scrisoare adresată serviciilor sanitare ale Ierusalimului, prin care le cere “să ordone agenţilor de întreţinere ai oraşului să înceteze imediat serviciul de ridicare a gunoiului clădirii” consulatului general al Franţei.

În această scrisoare, trimisă prin copie de informare şi către Ministerul Afacerilor Externe israelian, King afirmă că a cerut această măsură “în lumina atitudinii perfide şi antiisraeliene a lui Emmanuel Jean-Michel Frederic Macron, preşedintele Franţei, şi al cărui guvern a luat decizii ale căror natură şi scop sunt de a submina industria israeliană”.

Pe fondul indignării internaţionale asupra modului în care sub conduse operaţiunile militare israeliene în Fâşia Gaza, Franţa a anulat pe 31 mai participarea companiilor israeliene de armament la Salonul de apărare Eurosatory, care s-a deschis luni lângă Paris.

Viceprimarul Ierusalimului vrea să îngroape în gunoi consulatul Franţei

Vineri deja, părând să facă referire la această interdicţie, ministrul israelian al apărării Yoav Gallant a criticat aspru Franţa, acuzând-o că “a adoptat o politică de ostilitate la adresa Israelului” şi că închide ochii asupra “atrocităţilor comise de Hamas”.

Aceste declaraţii au fost denunţate drept “incorecte şi deplasate” de înalţi responsabili ai Ministerului Afacerilor Externe israelian.

“Dincolo de divergenţele de opinie care există între Israel şi Franţa”, aceasta din urmă, “de la începutul războiului (…) s-a remarcat printr-o politică clară de condamnare şi sancţionare împotriva Hamas”, au subliniat aceşti diplomaţi.

Viceprimarul Ierusalimului vrea să îngroape în gunoi consulatul Franţei

Războiul în curs în Fâşia Gaza a fost declanşat de atacul lansat pe 7 octombrie dinspre teritoriul palestinian de către mişcarea islamistă Hamas, atac care a dus la moartea a 1.194 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ al AFP realizat pe baza datelor oficiale israeliene.

Campania militară israeliană de represalii asupra Fâşiei Gaza a făcut până acum 37.347 de morţi, majoritatea civili, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii al guvernului Hamas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un primar este acuzat că a delapidat 6 milioane de lei pentru un parc din sat

Un primar este acuzat că a delapidat 6 milioane de lei pentru un parc din sat Ofițerii CNA și procurorii PA au efectuat o serie...

Victoria Furtună pretinde la Președinție

Victoria Furtună pretinde la Președinție Fosta angajată a Procuraturii Anticorupție (PA), Victoria Furtună, pretinde la Președinție. Furtună a anunțat, cu puțin timp în urmă, că...

Poziția Ungariei și Slovaciei față de petrolul rusesc irită UE – Politico

Poziția Ungariei și Slovaciei față de petrolul rusesc irită UE - Politico Diplomații UE sunt nemulțumiți că Ungaria și Slovacia luptă pentru a continua să...

Să nu faci ce face popa! Episcopul Marchel are averi colosale puse pe numele unui fiu nerecunoscut

Să nu faci ce face popa! Episcopul Marchel are averi colosale puse pe numele unui fiu nerecunoscut Într-un stat creștin ortodox precum este R. Moldova,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.