Victimă colaterală în scandalul Benalla. Viaţa unui francez de rând a devenit un calvar

Publicat:

Insulte, ameninţări … după ce scandalul Benalla a izbucnit în Franţa, viaţa lui Alexandre Benallaoua, un cvasi-omonim al fostului colaborator al preşedintelui Emmanuel Macron acuzat de violenţă, a devenit un coşmar, a declarat vineri avocatul său, relatează AFP, potrivit agerpres.

O plângere a fost depusă joi la Paris pentru injurii, a declarat Arash Derambarsh, avocatul acestei victime colaterale, care locuieşte în Toulouse, în sud-vestul Franţei.


Citeşte şi: Viktor Orban spune că este nevoie de o nouă Comisie Europeană

Confuzia între Alexandre Benalla şi Alexandre Benallaoua este menţinută de algoritmul unei reţele sociale care te trimite către al doilea nume atunci când testezi numele primului. Drept urmare, de când a izbucnit scandalul, Alexandre Benallaoua trăieşte un “calvar”. El a primit sute de ameninţări, insulte, uneori homofobe, a precizat avocatul său.

El primeşte uneori chiar şi mesaje de aprobare faţă de ceea ce este acuzat că ar fi făcut, a adăugat avocatul, avertizând că “orice nouă insultă va face obiectul unei noi plângeri”.

Alexandre Benalla, un apropiat al lui Macron, a fost demis şi acuzat de violenţă după ce a fost filmat lovind protestatari la manifestaţiile de 1 Mai, la care ceruse permisiunea să asiste împreună cu forţele de ordine, în calitate de observator. Alături de Benalla au fost acuzaţi şi puşi sub control judiciar alţi patru suspecţi, printre care Vincent Crase, angajat al partidului prezidenţial La République En Marche! (LREM).

Citeşte şi: Bashar al-Assad vrea ca armata rusă să rămână în Siria pe termen lung

Pus sub acuzare, Alexandre Benalla a fost arestat preventiv vineri, în timp ce preşedinţia a anunţat demiterea lui în încercarea de a înăbuşi scandalul.

Prezent ca ‘observator’ în dispozitivul poliţiei la acea manifestaţie, Alexandre Benalla, echipat cu o cască a forţelor de ordine, a agresat o tânără şi un tânăr. Preşedinţia franceză a aflat încă de a doua zi despre ce s-a întâmplat şi l-a suspendat pe Benalla pentru două săptămâni, dar nu a sesizat justiţia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.