X

Victimele atacului cu cuţitul de la Nisa

Una din victimele atacului cu cuţitul de joi dimineaţa din bazilica Notre Dame din Nisa este o femeie în vârstă de 60 de ani, care a suferit “o tăiere a gâtului care echivalează cu o decapitare”, conform informaţiilor furnizate de procurorul şef antiterorism al Franţei, informează dpa, scrie agerpres.

O a doua victimă, paracliserul în vârstă de 55 de ani al bisericii, a suferit, la rândul său, o tăietură adâncă la nivelul gâtului, a declarat procurorul Jean-Francois Ricard într-o
scurtă declaraţie de presă.

Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

Cea de-a treia victimă, o femeie în vârstă de 44 de ani, a murit în urma multiplelor răni provocate de cuţitul agresorului într-un restaurant din apropiere, la scurt timp după ce a fugit din biserică printr-o uşă laterală, a spus Ricard.

Un exemplar al Coranului, două telefoane, un cuţit cu o lamă de 17 cm, folosit în atac, precum şi alte două cuţite neutilizate au fost găsite la locul atacului, a adăugat Ricard.

Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT) a deschis o anchetă pentru ”asasinat şi tentativă de asasinat având legătură cu o faptă teroristă”.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!

Agresorul, rănit în timpul intervenţiei poliţiei, a fost transportat la spital.

Atacul a fost comis în ziua în care musulmanii celebrează naşterea profetului Mohamed.

Tags: atacMohamednisaNotre-DamePNAT
Categorii: Diaspora