Victimele atacului din Munchen cer 11 ani de închisoare pentru un complice-cheie

Publicat:

Un avocat al rudelor victimelor atacului comis la Munchen (sud-estul Germaniei) în 2016 a cerut luni o pedeapsă de cel puţin 11 ani de închisoare pentru bărbatul care a furnizat armele utilizate în respectivul atac, transmite DPA, potrivit agerpres.

La 22 iulie 2016, nouă persoane – mulţi dintre ei imigranţi sau având părinţi imigranţi – au fost ucise la centrul comercial Olympia din Munchen de către un bărbat, care ulterior s-a sinucis. Acţiunea ar fi avut o motivaţie rasistă.


Citeşte şi: Un balcon al Bursei din Jakarta a căzut peste oameni – FOTO/VIDEO

Philipp K. (33 de ani) a fost inculpat pentru omucidere din neglijenţă (nouă cazuri), atac din neglijenţă (cinci cazuri) şi comerţ ilegal cu arme.

Acuzatul a acţionat pe principiul ”De ce să îmi pese dacă alţii suferă, atât timp cât afacerea merge bine?”, a spus avocatul rudelor victimelor în faţa instanţei.

Procurorii au adus miercurea trecută cazul în faţa instanţei şi le-au solicitat judecătorilor impunerea unei pedepse de şapte ani şi două luni de închisoare.

Citeşte şi: Igor Dodon îl proclamă pe Mihai Eminescu moldovean, nu român

Acuzatul, originar din oraşul Marburg (landul Hesse), a recunoscut că i-a vândut o armă de foc lui David S. (18 ani) pe care acesta a folosit-o în atacul de la centrul comercial Olympia.

În acest caz instanţa se va pronunţa în câteva zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.