X

Victimele atacului din Munchen cer 11 ani de închisoare pentru un complice-cheie

Un avocat al rudelor victimelor atacului comis la Munchen (sud-estul Germaniei) în 2016 a cerut luni o pedeapsă de cel puţin 11 ani de închisoare pentru bărbatul care a furnizat armele utilizate în respectivul atac, transmite DPA, potrivit agerpres.

La 22 iulie 2016, nouă persoane – mulţi dintre ei imigranţi sau având părinţi imigranţi – au fost ucise la centrul comercial Olympia din Munchen de către un bărbat, care ulterior s-a sinucis. Acţiunea ar fi avut o motivaţie rasistă.

Citeşte şi: Un balcon al Bursei din Jakarta a căzut peste oameni – FOTO/VIDEO

Philipp K. (33 de ani) a fost inculpat pentru omucidere din neglijenţă (nouă cazuri), atac din neglijenţă (cinci cazuri) şi comerţ ilegal cu arme.

Acuzatul a acţionat pe principiul ”De ce să îmi pese dacă alţii suferă, atât timp cât afacerea merge bine?”, a spus avocatul rudelor victimelor în faţa instanţei.

Procurorii au adus miercurea trecută cazul în faţa instanţei şi le-au solicitat judecătorilor impunerea unei pedepse de şapte ani şi două luni de închisoare.

Citeşte şi: Igor Dodon îl proclamă pe Mihai Eminescu moldovean, nu român

Acuzatul, originar din oraşul Marburg (landul Hesse), a recunoscut că i-a vândut o armă de foc lui David S. (18 ani) pe care acesta a folosit-o în atacul de la centrul comercial Olympia.

În acest caz instanţa se va pronunţa în câteva zile.

Tags: David Sgermanialandul HesseMarburgMunchenOlympiaPhilipp K.
Categorii: Diaspora