Victimele MASACRULUI din Las Vegas vor fi despăgubite cu 800 de milioane de dolari

Publicat:

Un tribunal din Las Vegas a validat miercuri un acord amiabil încheiat între grupul hotelier şi de cazinouri MGM Resorts şi apropiaţi ai victimelor şi supravieţuitorilor atacului armat care a avut loc în acest oraş pe 1 octombrie 2017 şi care s-a soldat cu 58 de morţi şi mai mult de 800 de răniţi, informează joi AFP, potrivit agerpres.

Grupul hotelier a fost dat în judecată de peste 2.000 de persoane, pentru că autorul atacului, Stephen Paddock, a tras de la o fereastră a hotelului Mandalay Bay, proprietate a grupului.


Citeşte şi: Navalnîi îl face vinovat pe Putin pentru otrăvirea sa

Stephen Paddock a luat drept ţintă publicul de la un concert de muzică country organizat pe un teren de lângă hotel, trăgând peste o mie de cartuşe înainte de a se sinucide. 58 de oameni au fost ucişi şi peste 800 au fost răniţi în acest cel mai sângeros atac armat din istoria recentă a SUA.

În octombrie 2019, MGM a anunţat că a ajuns la un acord amiabil ce urma să mai obţină undă verde din partea unui tribunal din Las Vegas. În decizia sa, consultată de AFP, judecătoarea Linda Bell notează că suma totală propusă de MGM depăşeşte asigurările de garanţii (751 milioane de dolari) şi apreciază că înţelegerea a fost una “de bună credinţă”.

Acordul ar urma să-i permită MGM Resorts să pună capăt celor mai multe dintre acţiunile intentate în justiţie de către supravieţuitori sau apropiaţi ai victimelor. Cei care vor accepta indemnizaţia în cadrul acestui acord se vor angaja să renunţe la orice proces împotriva grupului hotelier.

În seara zilei de 1 octombrie 2017, Stephen Paddock, contabil pensionar american în vârstă de 64 de ani, s-a instalat la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay cu un veritabil arsenal – 24 de arme de foc – pe care părea să le fi acumulat în timp cu răbdare. Din camera de hotel, el a tras asupra celor 22.000 de spectatori prezenţi la un concert de muzică country, golind încărcătoarele timp de vreo zece minute, după care s-a sinucis atunci când a sosit poliţia.

Tragedia a generat un şoc în rândul populaţiei şi a reaprins dezbaterea asupra reglementării portului de arme de foc în SUA. Însă prea puţine progrese s-au înregistrat în acest sens la nivel federal.

Citeşte şi: Situaţia din Mediterana Orientală se află în centrul summitului UE de la Bruxelles

Trei ani mai târziu, motivaţiile lui Stephen Paddock rămân un mister. El nu a lăsat nicio scrisoare de adio şi nici familia, nici logodnica lui nu au fost în măsură să elucideze gestul său, pe care el pare să-l fi pregătit vreme îndelungată.

Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) a revendicat acel atac, însă respectiva teză a fost rapid respinsă de poliţie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.