Victor Negrescu, propunerea României pentru funcția de comisar european

Publicat:

Victor Negrescu, propunerea României pentru funcția de comisar european

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu, actual vicepreședinte al Parlamentului European, este propunerea Guvernului pentru funcția de comisar european din partea României, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

“În ce privește comisarul, nu e prima oară când o spun, am mers cu un nume. El este actualul vicepreședinte al Parlamentului European, domnul Victor Negrescu. Normal că mi-am făcut și un calendar, un deadline. Eeu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea Guvernului României. Acest atribut este exclusiv al prim-ministrului, dar, cum este și normal, și deja am și stabilit cu domnul președinte Nicolae Ciuc, vom avea o discuție în următoarele zile”, a spus Ciolacu de la Bruxelles, după o întrevedere cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

De asemenea, Ciolacu a mai spus că, instituțional, “dacă dorim o anumită normalitate”, va avea o discuție și cu președintele Klaus Iohannis, pentru că el este reprezentantul României în Consiliul European și este normal “ca să ne coordonăm cu aceste negocieri”.

Întrebat dacă înainte de a merge la Bruxelles a discutat cu Iohannis, premierul a spus că da.

“Am avut discuții cu președintele de mai multe ori”, a spus el, negând că au discutat și despre propunerea de comisar european.

“A rămas că avem o discuție după ce eu am discuția cu doamna președinte (von der Leyen – n.r.)”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Totodată, el a punctat că, după ce liderul PNL, Nicolae Ciucă, a avut un mesaj critic la adresa PSD pe tema desemnării comisarului european, a discutat cu el “și înainte de postare, și după postare” despre faptul că nu va înainta un nume până când nu se vor întâlni și în Coaliție.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Despre faptul că von der Leyen a cerut de la state să facă două propuneri de comisari, o femeie și un bărbat, Ciolacu a spus că are o problemă de pe vremea comunismului și nu-i place să i se impună ceva, la fel cum “alte 10, 14 state au avut aceeași problemă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Recolta globală de struguri în Republica Moldova, mai mică în acest an cu până la 35% în comparație cu anul trecut

Recolta globală de struguri în Republica Moldova, mai mică în acest an cu până la 35% în comparație cu anul trecut Recolta globală de struguri...

Zelenski spune că a vizitat zona Sumî, de la graniţa cu regiunea Kursk din Rusia

Zelenski spune că a vizitat zona Sumî, de la graniţa cu regiunea Kursk din Rusia Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat joi că a vizitat...

Un tânăr de 19 ani din Edineț, care lupta de partea ruşilor în Ucraina, ar fi murit pe front

Un tânăr de 19 ani din Edineț, care lupta de partea ruşilor în Ucraina, ar fi murit pe front Un tânăr de 19 ani din...

Natalia Andronic, candidat la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor, a promovat evaluarea

Natalia Andronic, candidat la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor, a promovat evaluarea Comisia de evaluare a procurorilor a finalizat evaluarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.