X

Victoria Belous a jurământul de învestire în funcția de șefă la Finanțe

Victoria Belous a jurământul de învestire în funcția de șefă la Finanțe

Victoria Belous este de astăzi ministru cu acte în regulă. Aceasta a jurământul de învestire în funcția de șefă la Finanțe, în prezența șefei statului, Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean.

Amintim că pe 30 iulie, premierul Dorin Recean a propus candidatura Victoriei Belous președintei Maia Sandu. Într-o postare pe Facebook, prim-ministrul a scris că Victoria Belous este dedicată și are experiență în asigurarea stabilității financiare, potrivit tv8.md.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Totuși, potrivit CV-ului publicat pe pagina oficială a Serviciului Fiscal, Victoria Belous nu deține o licență în finanțe. Aceasta s-a angajat la fisc în 2007, imediat ce a absolvit facultatea de drept a Universității de Stat. A avansat în funcții treptat, astfel încât după 15 ani a ajuns unul dintre cei patru adjuncți ai directoarei Serviciului Fiscal de Stat.

Fotoliul de ministru al Finanțelor a rămas vacant după ce Petru Rotaru a decis să plece la Banca Națională, în funcția de viceguvernator, pentru un salariu de cel puțin 140 de mii de lei.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tags: învestireministrăVictoria Belous
Politică