Victoria Furtună cere demisia ministrului Agriculturii: ‘Astfel de personaje trebuie să plece cu rușinea în cap’

Publicat:

Victoria Furtună cere demisia ministrului Agriculturii: ‘Astfel de personaje trebuie să plece cu rușinea în cap’

Lidera Asociației „Vox Populi, Vox Dei”, Victoria Furtună, care și-a anunțat ieri intenția de a candida la alegerile prezidențiale din toamnă, a cerut demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea. 

Se întâmplă după ce în cadrul unei ședințe cu șefii direcțiilor agricole raionale, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea le-a spus agricultorilor că dacă vor să primească subvenții pentru hectare, să iasă la referendum și să voteze „PENTRU” integrarea în UE, potrivit sinteza.org.


Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

„Azi, Vladimir Bolea a condiționat alocarea banilor pentru agricultori prin votul la Referendum. Să avem așteptări că alți miniștri vor condiționa la fel și cu livrarea de medicamente în spitale, alți miniștri nu vor da salarii la profesori, alți miniștri nu vor da pensii doar că oamenii nu doresc să voteze la un Referendum? Agricultorii au hrănit Republica Moldova câteva mii de ani și ei au văzut mulți miniștri”, a declarat Victoria Furtună într-un video postat pe rețelele sociale.

Potrivit Victoriei Furtună, astfel de personaje trebuie să plece cu rușinea în cap, iar Delegația Uniunii Europene trebuie să vină cu un mesaj de liniștire a moldovenilor și să înțeleagă de ce acest popor refuză azi integrarea în Uniunea Europeană din cauza la deciziile acestor miniștri.

„Bugetul de Stat are capacitatea să se întrețină singur, poate să mai taie niște beneficii ale miniștrilor, din mașinile oficialilor și biletele de călătorie de pe glob. A numărat cineva câte miliarde de lei sunt cheltuite pe așa viață de lux a oficialilor.

În perioada anterioară, PAS se ruga agricultorilor să le dea votul… după 3 ani deja au devenit obraznici și vă amenință că nu veți vedea bani dacă nu îi susțineți… Ce urmează? Să vă amenințe că nu veți avea afaceri agricole dacă nu susțineți PAS? Demisia ministrului Vladimir Bolea”, a mai declarat Victoria Furtună.

Campania electorală pentru referendumul privind integrarea în UE este în toi, deși perioada electorală încă nu a început. În cadrul unei ședințe cu șefii direcțiilor agricole raionale, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea le-a spus agricultorilor că dacă vor să primească subvenții pentru hectar, să iasă la referendum și să voteze „PENTRU” integrarea în UE.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

”Pentru ca noi să plătim subvenții la ha, în Republica Moldova trebuie să ne ridicăm la o sumă de 350-360 mln de euro, asta este imposibil. Ministerul agriculturii susține achitarea subvențiilor la ha, dar pentru asta este nevoie de resurse financiare”. Repet, este o declarație politică făcută de ministrul Agriculturii, care este și vicepreședinte de partid. Apel către toți agricultorii, la 20 octombrie ieșim masiv la referendum, votăm, lucrăm, intrăm în UE și vom avea subvenții la ha la nivelul de stat al UE”, a spus Vladimir Bolea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea evita extrădarea din Moldova

Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea evita extrădarea din Moldova Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai...

Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. Când vor reveni deputații la muncă

Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. Când vor reveni deputații la muncă Sesiunea de primăvară a Parlamentului s-a încheiat. La finalul ședinței plenare de...

Trupele ucrainene încearcă să încetinească înaintarea rusă către oraşul cheie Pokrovsk

Trupele ucrainene încearcă să încetinească înaintarea rusă către oraşul cheie Pokrovsk Forţele ucrainene îşi continuă retragerea din apropierea oraşului Pokrovsk, un nod strategic de transport...

Noua lege Sandbox, votată de Parlament

Noua lege Sandbox, votată de Parlament Proiectul legii privind spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei a fost votat în a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.