X

Victoria Furtună pretinde la Președinție

Victoria Furtună pretinde la Președinție

Fosta angajată a Procuraturii Anticorupție (PA), Victoria Furtună, pretinde la Președinție. Furtună a anunțat, cu puțin timp în urmă, că se înscrie în cursa prezidențială.

Citește și: Atenție! Se apropie termenul limită pentru depunerea cererilor de credit pentru crescătorii de ovine

„Mă înscriu în cursa prezidențială ca candidat independent. Sunt sigură ca cunoștințele mele profesionale și abilitățile de lider vor aduce pace, liniște și prosperitate în casa noastră comună – Republica Moldova”, a scris Furtună pe pagina sa de socializare.

Precizăm că Victoria Furtună a demisionat din funcția de procuror anticorupție în martie curent. Ea a demisionat cu scandal și a acuzat instituțiile de profil ale statului de fabricarea dosarelor împotriva judecătorilor neloiali actualei guvernări.

Până la ora actuală, la funcția de președinte al Republicii Moldova pretinde actuala șefă a statului Maia Sandu, fostul procuror general Alexandr Stoianoglo, care a fost înaintat de socialiștii lui Igor Dodon, liberal-democratul Vlad Filat, care a fost anterior cercetat și condamnat într-un dosar legat de furtul miliardului, fosta bașcană a UTA Găgăuzia, Irina Vlah, fostul premier, Ion Chicu, actualmente lider al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), fostul premier de pe vremea comuniștilor, Vasile Tarlev, fostul ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, care candidează independent, fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi și jurnalista Natalia Morari, despre care se știe că are un fiu împreună cu controversatul om de afaceri, fugarul Veaceslav Platon.

Tags: alegeri prezidentialecursa prezidenţialăpreşedinţieProcuratura AnticorupțieVictoria Furtună
Știrile zilei