Victorie a liniei dure în lupta împotriva coronavirusului în alegerile din statul australian Queensland

Publicat:

Alegătorii din statul australian Queensland au reales duminică guvernul lor local de stânga, care a susţinut, contrar autorităţilor federale, o linie dură în lupta împotriva coronavirusului, informează AFP, potrivit agerpres

Queensland, care găzduieşte Marea Barieră de Corali şi a cărui climă blândă i-a adus supranumele de “Sunshine State”, a decis să-şi închidă frontierele cu alte state australiene, spre nemulţumirea guvernului de la Canberra, pentru a împiedica răspândirea virusului.


Citește și : Macron: Musulmanii pot fi ‘şocaţi’ de caricaturile cu profetul Mohamed, dar că ele nu justifică violenţa

Premierul statului Queensland, Annastacia Palaszczuk, a fost puternic criticată de către omologul său federal Scott Morrison şi guvernul lui conservator, aceştia considerând că închiderea frontierelor ca avea consecinţe dure asupra veniturilor provenite din turism în acest stat.

Cu toate acestea, Annastacia Palaszczuk a fost realeasă la conducerea statului Queensland, pentru a treia oară, un record în istoria politică australiană.

Morrison, întărit de sprijinul pe care l-a primit în Queensland înainte de alegerile naţionale pe care le-a câştigat anul trecut, a făcut campanie timp de o săptămână pentru a-i convinge pe alegătorii din Queensland să voteze împotriva actualului premier Annastacia Palaszczuk, pentru a permite redeschiderea frontierelor şi a favoriza astfel relansarea economiei.

Australia a înregistrat de la începutul epidemiei relativ puţine cazuri de contaminare şi decese cauzate de noul tip de coronavirus – 27.500 de infectări şi 907 de morţi – însă nu a evitat recesiunea, prima în ultimii 30 de ani, după o carantină impusă în martie la nivel naţional.

Citește și : Ciocniri între manifestanţi împotriva restricţiilor şi poliţie în Spania şi Italia

Al doilea val de COVID-19 i-a trimis în iulie în carantină pe cei cinci milioane de locuitori din Melbourne, însă de atunci oraşul a ridicat aceste restricţii, după o scădere a numărului de contaminări.

Cu toate acestea, frontierele internaţionale ale ţării rămân închise şi nu se vor redeschide decât după descoperirea unui vaccin, a anunţat guvernul australian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.