VIDEO – 65 de delegații internaționale sunt așteptate să participe la Platforma de Parteneriat pentru Moldova

Publicat:

65 de delegații internaționale sunt așteptate să participe la Platforma de Parteneriat pentru Moldova

Republica Moldova va găzdui pe 17 septembrie 2024 conferință ministerială în cadrul Platformei de Parteneriat pentru Moldova, o continuare a inițiativei Platforma de sprijin pentru Republica Moldova, lansată de Germania, Franța și România în martie 2022, a anunțat șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi.

Conferința din septembrie va reuni 65 de delegații internaționale, incluzând miniștri, vice-miniștri, secretari de stat, reprezentanți ai corpului diplomatic și organizații internaționale. Evenimentul va fi axat pe patru domenii cheie, a anunțat Popșoi: „Ne concentrăm eforturile în cadrul celor 4 grupuri de lucru ale Platformei: 1 justiție, anticorupție și securitate. 2 energie, eficiență energetică și mediu; 3 – dezvoltare economică durabilă și infrastructura strategică și 4 – reforma administrației publice și managementul finanțelor publice.”


Vezi şi: VIDEO – Harris îl pune pe Trump în defensivă într-o dezbatere aprinsă – Stiripesurse.md

Potrivit ministrului de Externe, Platforma de sprijin pentru Moldova avut un rol esențial în susținerea Republicii Moldova. „Platforma ne-a ajutat să facem față multiplelor vulnerabilități, să menținem stabilitatea, să continuăm reformele economic și sociale. Un rol esențial în funcționalitatea platformei îl joacă miniștrii afacerilor externe, copreședinții acestei platforme, miniștrii din Franța, Germania, România”, a declarat Popșoi.

65 de delegații internaționale sunt așteptate să participe la Platforma de Parteneriat pentru Moldova

Amintim că prima ediție a Platformei de sprijin a avut loc la Berlin, Germania, pe 5 aprilie 2022. Aceasta a marcat începutul sprijinului coordonat al comunității internaționale pentru Republica Moldova, axându-se pe gestionarea fluxului de refugiați și pe sprijin economic.

A doua ediție a avut loc la București, România, pe 15 iulie 2022, unde s-a discutat intens despre securitatea energetică și reforma administrației publice.

A treia ediție s-a desfășurat la Paris, Franța, pe 21 noiembrie 2022, și a inclus sprijin pentru agricultura Moldovei și infrastructura strategică.

A patra ediție a avut loc la Chișinău, pe 17 octombrie 2023, și a inclus inițiative pentru creșterea eficienței energetice și susținerea dezvoltării economice durabile​.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pierderile militare ale Ucrainei și Rusiei au ajuns la 1 milion de persoane – Wall Street Journal

Pierderile militare ale Ucrainei și Rusiei au ajuns la 1 milion de persoane - Wall Street Journal Datele Wall Street Journal arată că numărul total...

Tupeu de magistrat! „Judecătorul lui Șor” își cere înapoi drepturile băneşti

Tupeu de magistrat! „Judecătorul lui Șor” își cere înapoi drepturile băneşti Fostul magistrat Andrei Niculcea, cel care a emis anterior sentințe în dosarul lui Filat,...

Atenție! Pe Facebook este promovată o platformă FALSĂ de obținere a compensațiilor „Ajutor la contor”

Atenție! Pe Facebook este promovată o platformă FALSĂ de obținere a compensațiilor „Ajutor la contor” Pe Facebook este promovat site-ul compensatii-md.site, prezentat ca o platformă...

Temerile privind aprovizionarea afectează preţurile boabelor de cafea

Temerile privind aprovizionarea afectează preţurile boabelor de cafea O ceaşcă de cafea va deveni şi mai scumpă, deoarece întreruperile persistente ale aprovizionării au dus la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.